Cele aproximativ 2,7 milioane de euro obtinute in trei runde de finantare au transformat eRepublik, dupa doi ani de la lansare, in cel mai valoros joc online din Romania. Cea mai recenta infuzie de capital, realizata de AGF Private Equity, va fi folosita in echipa, in infrastructura site-ului si in finalizarea proiectului, asteptat sa devina profitabil incepand cu 2010, a explicat, intr-un interviu acordat Wall-Street Alexis Bonte, co-fondator si CEO eRepublik.
Jocul online cu orientare politica a atras o noua runda de finantare, in valoare de 2 milioane de euro, din partea AGF Private Equity, fondul detinand in prezent o participatie minoritara in cadrul proiectului. Aceasta este cea de-a treia runda de finantare, dupa fondurile atrase in 2007 (200.000 de euro) si 2008 (550.000 de euro).

“Suma obtinuta va fi investita in echipa. Am crescut deja de la 20 la 30 de angajati si vom continua sa ne dezvoltam pana la 40 de persoane si chiar mai mult pana la finalul acestui an. De asemenea, vom investi in infrastructura, intrucat eRepublik creste intr-un ritm accelerat. Traficul s-a triplat in ultimele 4 luni de zile si am ajuns sa avem 4 milioane de vizite pe luna si peste 100 de milioane de afisari lunare. Avem nevoie de mai multe servere si infrastructura pentru a sustine aceasta crestere”, spune Alexis Bonte (foto).

De asemenea, compania va investi si in finalizarea produsului erepublik.com, jocul reprezentand momentan doar 25% din proiectul final.

Fara a oferi estimari in privinta valorii la care a ajuns in prezent eRepublik, Bonte sustine ca posibilitatea companiei de a atrage o investitie importanta, in contextul “celor mai proaste conditii de piata”, demonstreaza potentialul business-ului pe care il conduce.

Dezvoltarea produsului eRepublik reprezinta prioritatea numarul 1 pentru urmatoarele 12 luni. Vom realiza imbunatatiri importante in toate segmentele jocului, in special prin adaugarea de harti, optimizarea simulatoarelor economice, politice si militare”, declara Alexis Bonte.

Potrivit acestuia, jocul are in prezent o comunitate virtuala formata din 120.000 de “cetateni activi”, din 200 de tari, care viziteaza site-ul o data la 3 zile.

“Acest numar a crescut considerabil in ultimele 4 luni si vrem sa acceleram aceasta dezvoltare. Aproximativ 250 de milioane de oameni opteaza pentru jocuri online, dintre care 60 de milioane sunt interesati de jocuri de strategie. Deci avem destul «spatiu» pentru a creste”, afirma Bonte.

Totodata, Romania se afla pe pozitia a patra in topul cel mai importante tari pentru business-ul eRepublik, avand aproximativ 7.500 de utilizatori.

Pe de alta parte, Alexis Bonte declara ca eRepublik va incepe sa vanda publicitate in viitorul apropiat, abordand insa un stil cu totul diferit. In plus, eRepublik ar putea deveni profitabil incepand cu 2010, sustinut de investitii suplimentare si furnizarea de noi module.

“Versiunea actuala a eRepublik este oarecum la inceput de drum si multe aspecte au nevoie de imbunatatiri, fapt care se si intampla in permanenta. Pe de alta parte, trebuie sa fim foarte atenti la modul in care implementam aceste imbunatatiri, intrucat eRepublik are deja o baza de utilizatori foarte mare, care se bucura de joc in forma sa actuala”, explica Alexis Bonte.

In opinia oficialului eRepublik, actualul context economic are efecte vizibile asupra tuturor categoriilor de afaceri, inclusiv asupra celor care fac parte din sectoare ale economiei cu o crestere rapida, precum compania pe care o conduce. Astfel, recenta finantare, de 2 milioane de euro, a fost obtinuta dupa luni de discutii, potrivit lui Bonte.

“La o varsta frageda”. Astfel caracterizeaza Alexis Bonte piata jocurilor online din Romania. “Cred ca aceasta industrie se afla inca in faza embrionara si momentan nu sunt prea multi jucatori importanti pe piata. Sper insa ca exemplul afacerii noastre sa ii inspire si sa ii ajute si pe alti antreprenori”, declara Alexis Bonte.

Gandit ca o retea sociala online si un stimulator social, economic si politic, eRepublik creeaza practic o lume virtuala in care utilizatorii devin cetateni cu drepturi politice si economice. Ei pot sa creeze companii, sa-si construiasca o cariera politica sau sa poarte razboaie. Intrarea in lumea eRepublik se face doar pe baza invitatiei din partea unui cetatean.

eRepublik.com a fost lansat in noiembrie 2007 de catre antreprenorul George Lemnaru, cu o finantare de 200.000 de euro din partea lui Alexis Bonte.

Compania eRepublik Labs a fost infiintata in anul 2007 si are sediul la Dublin (Irlanda). De-a lungul timpului, eRepublik Labs a primit mai multe runde de finantare, in valoare de 2,75 mil. euro din partea unor investitori precum Brent Hoberman, Stefan Glaenzer, Mihai Crasneanu, Alexandre Almajeanu, Diego Meller, Philippe Seignol si AGF Private Equity.

Cu un portofoliu de 2.5 miliarde de euro, AGF Private Equity, membru al Allianz Group, este speciaizata in investitii nelistate si este unul dintre cele mai mari fonduri de risc cu sediul la Paris, Franta.

AGF Private Equity a investit pana acum peste 500 de milioane de euro in 60 de companii din domeniul IT&C, fiind unul dintre cei mai importanti investitori in start-up-uri online din Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri