Grecia isi va exercita dreptul de a vinde o paticipatie de 5% din OTE Telecom catre Deutsche Telekom, pentru 674 milioane euro, a anuntat ministrul grec de finante, citat de AFP.
"Ministrul de finante l-a anuntat pe directorul executiv Deutsche Telekom, Rene Obermann, ca guvernul grec are intentia de a activa o clauza a contractului ce presupune vanzarea unui pachet de 5% din OTE catre Deutsche Telekom", a anuntat ministerul grec de finante, noteaza NewsIn.

Participatia de 5% va fi vanduta la pretul convenit anterior, de 27,5 euro/actiune, peste cotatia de la inchiderea sedintei de ieri, de 11,77 euro/actiune, a precizat ministrul de finante, Yannis Papathanassiou dupa intalnirea cu Obermann.

Anul trecut, Deutsche Telekom a preluat o participatie de 25% in cadrul OTE, pentru a-si consolida prezenta in Balcani. In cadrul acordului, guvernul grec, ce detine 15% din OTE, a avut optiunea de a vinde un pachet de 5% in acest an.

Grecia vrea sa colecteze in acest an circa 1 miliard euro din vanzarea activelor de stat, pentru a reduce nivelul datoriei publice, cea mai mare din Uniunea Europeana, raportat la produsul intern brut (PIB).

Grupul OTE, care controleaza Romtelecom, a anuntat vineri o scadere cu 56%, la 100,1 milioane euro, a profitului net din al patrulea trimestru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri