Siemens, cel mai mare concern industrial din Europa, a anuntat ca se asteapta la comenzi in valoare de 15 miliarde euro provenite din programele de stimulare economica a guvernelor cu care intentioneaza sa depaseasca scaderea investitiilor din domeniul privat, scrie Bloomberg.
Siemens a anuntat ca va incheia aceste contracte in urmatorii trei ani in crestere cu aproximativ 40%, sau sase miliarde euro, care implica infrastructura si tehnologie ecologica, a anuntat compania.

Guvernele din intreaga lume au anuntat investitii de 2.000 de miliarde dolari in programe de stimulare economica, iar compania germana a anuntat ca 150 de miliarde euro se afla in pietele unde este prezenta, cum ar fi liniile de electricitate si trenurile de mare viteza. Aceasta ar putea ajuta Siemens la atingerea tintelor de profit, dupa ce s-a confruntat cu amanarea de proiecte de la divizia industriala si unitatea de transmitere a puterii electrice.

“Siemens planuieste sa depaseasca intreaga piata in vanzari in anul fiscal curent, care se incheie in luna septembrie”, a declarat directorul financiar Joe Kaeser. Anul trecut, venitul companiei a crescut cu 7%, la 77,3 miliarde euro.

Energia regenerabila a fost una dintre cele cinci industrii energetice unde comenziile au crescut in prima jumatate a anului fiscal. De asemenea, compania are cele mai mari marje de profit, de 13,6%, si cea mai rapida crestere a vanzarilor. Energia eoliana cu aproximativ 5.500 de angajati reprezinta aproximativ 90% din divizia de energie regenerabila, care aduce venituri de 2,1 miliarde dolari.

Siemens este cel mai mare furnizor de turbine de vant in zonele marine (offshore) si al saselea din intreaga piata. Directorul executiv al Siemens a anuntat ca se asteapta ca piata de turbine offshore sa creasca cu 20% pe an.

In anul fiscal 2008, Siemens a generat aproximativ 19 miliarde dolari sau aproape o treime din venitul total in urma unor produse din portofoliul ecologic, care include turbine de vant, turbine de abur pentru fabricile cu putere termala, tehnologii de purificare a apei si tehnologii pentru controlul poluarii aerului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri