Numarul de utilizatori ce folosesc jocurile video a continuat sa creasca in timpul crizei economice, desi veniturile editorilor de soft-uri au intrat in declin, anunta grupul de cercetare Nielsen.
Potrivit NPD Group, vanzarile de jocuri video noi au scazut cu 7% comparativ cu 2008, in timp ce studiul Nielsen anunta ca vanzarile de soft-uri video second-hand au ajuns la un nivel record.

Aceasta situatie nu ajuta industria deoarece editorii de jocuri nu obtin venituri din vanzarile second hand. Totusi, aceste vanzari ajuta retailerii ca GameStop sa raporteze castiguri record in primul trimestru, reprezentate in special de vanzarile de jocuri video second hand, scrie CNBC.

“Achizitionarile de soft-uri a crescut in 2009, iar aceasta crestere se datoreaza in mare parte scumpirii noilor jocuri”, anunta raportul Nielsen. “Vanzarile de jocuri second hand au crescut cu 31,9% comparativ cu ultimul an”, mai anunta raportul.

In timp ce jocurile second hand pot afecta profiturile producatorilor de soft-uri, acestea maresc angajamentul printre gameri, care ar putea ajuta industria. In 2009, utilizatorii de jocuri video au petrecut, in medie, pe saptamana intre 16,5 si 19 ore, ceea ce inseamna un record al ultimilor patru ani.

Titluri ca “Wii Fit”, “Guitar Hero” si “Rock Band” sunt printre soft-urile care maresc perioada de joc a utilizatorilor. Jocurile second hand au un rol important deoarece utilizatorii continua sa dispute titluri pe care le-au achizitionat in prealabil.

“In total, economia incerta nu a afectat timpul petrecut la jocurile video si ar putea fi accelerat dupa ce utilizatorii urmaresc sa obtina mai multa valoare din soft-urile pe care le detin”, anunta raportul.

De-a lungul anului, actiunile producatorilor Activision, THQ si Take Two Interactive Software au scazut cu mai mult de 60%, in timp ce actiunile Electronic Arts au scazut cu 50%.

O buna parte din aceste scaderi sunt in legatura cu piata, dar incurajarea optiunilor de joc la sfarsitul lui 2008 si inceputul lui 2009 nu a ajutat la aceste lucruri. Este de asteptat ca piata sa isi revina in urmatoarele luni, desi editorii de soft-uri au inceput sa retraga principalele titluri ale anului.

In timp ce copiile jocurile noi vor incuraja rapid retail-ul, diferenta de pret nu va fi enorma si probabil nu va afecta dramatic vanzarile intiale. Desi raportul Nielsen a anuntat o crestere a vanzarilor de jocuri second hand, consumatorii au inceput din ce in ce mai frecvent sa se aboneze la servicii de vanzare de tip-ul Netflix. Pentru moment aceste servicii au un impact minim asupra profiturilor din industrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri