Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, a anuntat ca este fidela versiunii open source a Symbian pentru sistemele de operare ale viitoarelor generatii de smartphone-uri si nu se gandeste sa implementeze un alt astfel de sistem, scrie InformationWeek.
Nokia a anuntat ca “nu este deloc adevarat” ce anuntau stirile aparute potrivit carora ar putea folosi sistemul de operare Android produs de Google pentru smartphone-uri sau terminalele de Internet mobil.

Speculatiile vin dupa o stire aparuta in cotidianul britanic Guardian care cita declaratiile unor specialisti in industrie care anuntau ca producatorul de telefoane mobile ar putea folosi platforma Android pentru a fi mult mai competitiv in fata terminalelor iPhone de la Apple si BlackBerry de la Research in Motion.

“Toata lumea stie ca Symbian este platforma noastra preferata pentru telefoanele mobile”, a declarat un purtator de cuvant al Nokia.

Mutarea putea fi o schimbare socanta a strategiei pentru Nokia. Compania a cheltuit mai mult de 400 milioane dolari pentru a cumpara Symbian si pentru a transforma-o intr-o organizatie non-profit care ofera versiuni open source ale sistemului de operare. Fundatia Symbian a fost fondata pentru a atinge acel scop, iar printre membrii acesteia se numara jucatori importanti din industrie ca AT&T, Samsung, Nokia, Vodafone, LG Electronics si altii.

Versiunea open source a Symbian va combina interfetele S60, DoCoMo MOAP si UIQ intr-un singur sistem de operare pentru producatorii de telefoane mobile care sa il foloseasca la urmatoarea generatie de smartphone-uri. Symbian este deja cel mai folosit sistem de operare, iar fundatia se asteapta la o extindere datorita versiunii gratuite si personalizate. Strategia este similara cu cea pe care Google incearca sa o atinga cu sistemul de operare Android, care a fost introdus in 2007 odata cu lansarea fundatiei Open Handset Alliance.

Sistemul de operare open source poate fi descarcat si folosit de oricine, iar Google se asteapta sa fie lansate 18 telefoane Android pana la sfarsitul anului de mai multi producatori, printre care Motorola si Samsung.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri