Compania Microsoft va lansa o versiune gratuita a pachetului Office, pe care utilizatorii o vor accesa online, intentionand astfel sa recupereze teren in fata produselor lansate in urma cu trei ani de principalul sau rival, Google, potrivit Reuters.
Pachetul oferit de cel mai mare producator de software din lume va contine un editor de text, un program de calcul tabelar, un program de ilustrare a prezentarilor si o aplicatie pentru luarea de notite, programe similare celor care intra in componenta pachetului Office.

Noul serviciu pus la dispozitie de Microsoft este cea mai recenta ofensiva pusa la cale de companie, in lupta acerba dintre tehnologiile oferite de cei doi rivali, potrivit NewsIn.

Decizia luata de producatorul de aplicatii, vine in contextul in care, saptamana trecuta, Google si-a anuntat planurile de a crea un sistem de operare gratuit, care ar urma sa concureze cu Windows, sistemul vandut de Microsoft.

Totodata, Microsoft a lansat luna trecuta un nou motor de cautare, denumit Bing, care a atras o mica parte din cota de piata a serviciului Google.

Versiunea gratuita a pachetului Office, pe care Microsoft intentioneaza sa o puna la dispozitie utilizatorilor, ar putea afecta insa vanzarile diviziei de aplicatii destinate afacerilor, care in prezent este cea mai bine cotata si cea mai profitabila din cadrul companiei.

Una dintre cele mai populare editii a pachetului Office este o versiune pentru uz personal, care se vinde la un pret de 150 de dolari si care include cele patru programe oferite de Microsoft.

"Microsoft se afla intr-o postura dificila. Rivalul companiei nu vinde produsele similare la un pret mai mic, ci le ofera in mod gratuit", a declarat Sheri McLeish, un analist al firmei de consultanta Forrester Research.

Divizia Office a Microsoft si-a sporit profitul operational pana la 9,3 miliarde dolari, in primele trei luni, pe fondul unor vanzari de 14,3 miliarde dolari. McLeish a spus ca se asteapta ca Microsoft sa-si extinda cota de piata peste nivelul celei detinute de Google, in contextul in care sutele de milioane de utilizatori care folosesc in prezent pachetul Office se vor indrepta catre versiunea online.

Microsoft va incerca sa obtina profit din noul serviciu prin directionarea utilizatorilor sai catre paginile de internet care contin reclame, detinute de companie, printre care se numara si cea a motorului de cautare Bing.

Analistii apreciaza ca indiciile privind succesul viitor al motorului de cautare Bing ar putea aduce rezultate eforturilor companiei de a trece pe profit cu divizia de internet.

Lansarea noului serviciu gratuit al Microsoft va coincide cu cea a pachetului Office 2010, viitoarea versiune imbunatatita a produsului, estimata a avea loc in prima jumatate a anului viitor. Cea mai recenta versiune a suitei Office a fost lansata la inceputul anului 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri