Volumele din piata de notebook-uri vor ramane asemanatoare cu cele de anul anterior, fiind pentru prima data cand are loc o stagnare, in timp ce vanzarile de netbook-uri (laptop-uri de mici dimensiuni) vor continua sa creasca, scrie presa internationala.
Compania de cercetare Displaysearch, subsidiara a NPD Group, a prezis ca in acest an vor fi vandute 33 milioane de netbook-uri, iar penetrarea in existenta piata de laptop-uri va creste la 20%.

Displaysearch a anuntat ca piata pentru laptop-uri, ale caror ecrane au o diagonala mai mare de 12,1 inci, nu va inregistra o crestere in acest an, fiind pentru prima data cand are loc o stagnare in acest segment, scrie TGDaily.

Ratele de penetrare pentru netbook-uri vor fi peste 26% in America Latina, 22% - in Europa, in timp ce cele mai mici rate vor fi inregistrate in regiunile Asia Pacific, America de Nord si China.

Succesul pentru netbook-uri se datoreaza faptului ca furnizorii telecom promoveaza intens aceste instrumente prin reduceri importante ale preturilor.

“Este clar ca utilizatorii opteaza pentru un terminal usor, desi vor un ecran mai mare. In timp ce aceste instrumente au creat o noua piata, cercetarile noastre indica faptul ca sunt folosite predominant ca PC-uri secundare si nu inlocuiesc notebook-urile”, a declarat John Jacobs, director de cercetare pentru piata de notebook-uri din cadrul Displaysearch.

Displaysearch a anuntat ca lipsa de crestere din piata laptop-urilor nu se datoreaza doar cresterii semnificative a netbook-urilor. Exista o reducere dramatica a cererii din partea consumatorilor din segmentul corporatist, iar aceasta tendinta ar putea sa se schimbe cand climatul economic se va imbunatati.

Lansarea Windows 7 combinata cu recuperarea economica ar putea stimula cererea pentru notebook-urile cumparate de companii, desi Displaysearch estimeaza o revenire a pietei dupa 2010.

IDC: Vanzarile de netbook-uri vor creste cu 20% in 2009

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri