Mai multe blog-uri IT de top au anuntat ca mai multi executivi Microsoft au vizitat sediul din Silicon Valley pentru a stabili detaliile finale ale tranzactiei prin care Microsoft ar putea prelua divizia de cautari online ale Yahoo.

Potrivit editoarei Kara Swisher de la All Things Digital, care citeaza surse apropiate situatiei, directorul executiv Steve Ballmer este implicat in discutii.

Termenii tranzactiei nu au fost dezvaluiti, dar cotidianul financiar Wall Street Journal a anuntat ca Yahoo ar putea fi platita cu trei miliarde dolari si va primi un procent din veniturile de publicitate. Un investitor de la ThinkEquity, citat de Wall Street Journal, a declarat ca tranzactia este “iminenta”.

Carol Bartz, directorul executiv al Yahoo, a declarat ca este deschisa pentru un parteneriat cu compania software daca aceasta va face o oferta buna, iar in luna mai a confirmat ca cele doua companii poarta discutii.

Fostul director executiv al Yahoo, Jerry Yang, a refuzat oferta de preluare a Microsoft in valoare de 44,6 miliarde dolari.

Cele doua companii cauta modalitati de a concura cu Google, care domina piata cautarilor online si care a raportat o crestere de 19% a profitului, la 1,4 miliarde dolari.

Bloomberg, care citeaza persoane apropiate situatiei, anuntat ca tranzactia nu va avea loc.

Microsoft a refuzat sa comenteze despre discutii, iar Yahoo a anuntat ca nu comenteaza asupra zvonurilor si speculatiilor”, a anuntat agentia de stiri.

Microsoft: Exista oportunitati bune de incheiere a unui acord cu Yahoo

Microsoft: Exista oportunitati bune de incheiere a unui acord cu Yahoo