Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa pe piata locala, schimba portofoliul Dolce, serviciul sau de televiziune prin satelit, clientii putand sa alega dintre patru pachete ale caror preturi fiind intre 2,9 si 6,9 euro pe luna, fara TVA.
Cel mai ieftin pachet este Dolce National care ofera stiri si divertisment si se adreseaza clientilor cu venituri mici. Dolce Variat se adreseaza familiilor, pachetul fiind disponibil pentru 3,9 euro pe luna, in timp ce Dolce Star, un pachet pentru cinefili poate fi achizitionat pentru 4,9 euro pe luna fara TVA. Dolce Flexi, o versiune a Dolce Star pentru care nu este necesara o perioada contractuala costa 6,9 euro pe luna, fara TVA.

“Redefinirea pachetelor principale este o consecinta fireasca a maturizãrii Dolce si a cresterii bazei de clienti la peste trei sferturi de milion la jumatatea anului 2009. Romtelecom va continua sã investeasca in dezvoltarea platformei DTH Dolce. Obiectivul nostru este sa retransmitem pana la 100 de canale, inclusiv programe HD si sa oferim toate tipurile de optiuni de divertisment TV ” a declarat Joerg Zeddies, director executiv comercial pe segmentul rezidential in cadrul Romtelecom.

Numarul abonatilor Dolce a crescut in perioada ianuarie-iunie a acestui an la 780.000 de abonati, mai mult cu 48% fata de semestrul intai al anului trecut.

Cresterea accentuata pe serviciile de televiziune prin satelit si internet se poate observa si in veniturile operatorului in primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2008.

Veniturile din abonamentele de telefonie ale Romtelecom au scazut in primul semestru din 2009 la 201,5 milioane euro fata de 233, 4 milioane euro anul trecut, pe cand cele din serviciile de televiziune si internet au crescut de la 156,2 milioane la 161,2 milioane euro.

In prima jumatate a acestui an, Romtelecom a inregistrat venituri de 408,7 milioane euro, mai putin cu 7,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului OTE, grupul grec care este actionarul majoritar al companiei.
Totodata, profitul operational al operatorului a fost de 12,3 milioane euro, fata de pierderile de 16,1 milioane euro din primul semestru al anului trecut.

Potrivit Ministerului de Finante, anul trecut, Romtelecom a inregistrat un profit de un milion de euro, fata de 23,1 de milioane euro in 2007. Cifra de afaceri a companie a fost de 844,5 milioane euro, in scadere fata de 850,1 in urma cu doi ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri