Sony a lansat un cititor electronic de carti digitale cu conexiune wireless cu care spera sa ofere utilizatorilor mai multa eficienta in descarcarea de continut, scrie BBC News.

Terminalul cu ecran tactil va fi disponibil in magazine cu peste 1.000 de nuvele la un pret de 399 dolari si va dispune de functia de descarcare a cartilor prin reteaua de telefonie mobila de inalta viteza.

De asemenea, detine o aplicatie care poate fi folosita pentru a "imprumuta" carti din librariile locale timp de 21 de zile.

"Prin oferirea de conexiunii wireless, Sony va compensa pentru unul dintre punctele sale slabe - libraria online, care, in comparatie cu cea a Amazon, poate fi considerata saracacioasa", a declarat Sarah Rotman Epps, analist Forrester Research.

Amazon domina piata cititoarelor de carti digitale cu produsele Kindle. In luna mai, retailer-ul online a lansat o noua versiune a instrumentului cu ajutorul caruia pot fi citite ziare, reviste si documente. Modelul Kindle DX, care dispune de un ecran de doua ori mai mare decat modelele anterioare si ofera accesul la 46 de ziare, printre care The New York Times si The Wall Street Journal, a fost criticat pentru pretul ridicat, de 489 dolari.

Analista Forrester Research a mai declarat ca noul cititor Sony are un avantaj, deoarece are o dimensiune potrivita (17,8 cm) fata de cea a Kindle (24,6 cm), care se poate fi asemanat cu un laptop.

De asemenea, Sony a lansat o aplicatie care permite utilizatorilor sa descarce carti electronice din librariile locale.

La inceputul acestei luni gigantii electronici au anuntat ca vor sa opreasca utilizarea unui standard de proprietate pentru cartile electronice in favoarea formatului gratuit ePub. "Oferirea unui acces gratuit pentru consumatori la cartile electronice prin reteaua publica de librarii si colectia publica a Google (care a ajuns la un milion de volume) si optiunea de a cumpara carti din alte surse si sa le citeasca pe terminalele Sony, va mari foarte mult valoarea acestor cititoare", este de parere Rotman Epps.

De asemenea, potrivit mai multor surse apropiate situatiei, tableta la care lucreaza echipa Apple, condusa de Steve Jobs, se aseamana foarte mult cu un cititor de carti electronice, ceea ce inseamna ca Apple va concura cu Amazon si Sony in piata cartilor electronice aflata in plina ascensiune.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri