Compania americana de comert online eBay a anuntat vanzarea unui pachet de 65% din actiunile operatorului de telefonie pe Internet Skype catre un grup de investitori condus de de fondul Silver Lake Partners, pentru 1,9 miliarde dolari, informeaza AFP.

In urma operatiunii, eBay isi va pastra un pachet de 35% in cadrul operatorului. Grupul va mai primi inca 125 milioane dolari, la finalizarea tranzactiei, informeaza NewsIn.

Tranzactia evalueaza compania Skype la 2,75 miliarde dolari.

In afara fondului Silver Lake, consortiul este format din fondul de hedging Andreessen Horowitz, creat de co-fondatorul Nestscape, Marc Andreessen, unul dintre administratorii Skype.

Fondul londonez Index Ventures, deja actionar al Skype, si un fond de pensii canadian, Canada Pension Plan (CPP) Investment Board, iau, de asemenea, parte la operatiune.

eBay a anuntat in aprilie ca vrea sa desprinda divizia Skype, pentru a se axa pe cele doua activitati principale, comertul online si filiala de plati online PayPal. La acel moment, grupul anuntase ca intentioneaza sa listeze filiala Skype.

Creat in 2003, Skype este un software gratuit, care le permite utilizatorilor sa efectueze convorbiri telefonice prin intermediul Internetului. Apelurile spre alti utilizatori Skype sunt gratuite indiferent de orasele si tarile de unde se vorbeste, in vreme ce apelurile catre telefoanele obisnuite, din reteaua clasica (fixa), sunt de obicei contra cost, dar pentru o suma modica.

Citeste si eBay vrea sa vanda Skype pentru 2 mld. dolari unui grup de investitori

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri