Romtelecom, cel mai important operator pe piata de telefonie fixa, incearca sa devina din ce in ce mai competitiv pe piata telecom prin angajarea Oanei Solca, fostul director de vanzari online al Orange, dupa tot in 2009 i-a recrutat pe Ovidiu Ghiman, fostul director comercial al RCS&RDS, iar in 2008 pe Radu Tudorache, fostul consultant al Google in Romania.

Oana Solca va prelua din luna octombrie functia de sef de propuneri online si dezvoltare web al Romtelecom, au declarat reprezentantii companiei.

Ea a lucrat din februarie 2006 ca web marketing manager pentru Orange Romania, cel mai important operator pe piata de telefonie mobila, iar din luna august a anului trecut a devenit managerul de vanzari online al companiei.

Orange este unul dintre operatorii care se axeaza tot mai mult pe vanzarile pe internet, in luna iunie a acestui an, compania relansand cu aproximativ 200.000 de euro in magazinul online care a si inregistrat pe perioada verii vanzarii de 12 ori mai mari decat cele din perioada similara a anului trecut.

Angajarea Oanei Solca, cooptarea lui Ovidiu Ghiman, fostul director comercial al RCS&RDS si a lui Radu Tudorache, fostul consultant al Google in Romania, arata faptul ca operatorul cunoscut ca unul de telefonie fixa isi orienteaza puternic activitatile catre tehnologia digitala.

Acest lucru se poate vedea si din cresterea accentuata pe serviciile de televiziune prin satelit si internet in primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2008.

In timp ce veniturile din abonamentele de telefonie ale Romtelecom au scazut in primul semestru din 2009 la 201,5 milioane euro fata de 233, 4 milioane euro anul trecut, cele din serviciile de televiziune si internet au crescut de la 156,2 milioane la 161,2 milioane euro.

In prima jumatate a acestui an, Romtelecom a inregistrat venituri de 408,7 milioane euro, mai putin cu 7,6% fata de aceeasi perioada din 2008 potrivit raportului OTE, grupul grec care este actionarul majoritar al companiei.

Totodata, profitul operational al operatorului a fost de 12,3 milioane euro, fata de pierderile de 16,1 milioane euro din primul semestru al anului trecut.

Potrivit Ministerului de Finante, in 2008, Romtelecom a inregistrat un profit de un milion de euro, fata de 23,1 de milioane euro in 2007, in timp ce afacerile companiei a fost de 844,5 milioane euro, in scadere fata de 850,1 in urma cu doi ani.

Cititi si Profil IT - Oana Solca, Orange: Internetul, un rau necesar


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri