Pana la sfarsitul anului vor mai fi companii din piata IT care vor da faliment din cauza crizei, dar si supravietuitori cu profituri mai mici, a declarat Eduard Pughin, directorul operational al Maguay, furnizor de solutii complete pentru industria IT.
"Ma astept ca in industria IT locala sa vedem companii afectate grav de criza economica, dar si companii care isi vor reduce profiturile si vor reusi sa supravietuiasca. Pentru acest an obiectivul Maguay este stabilirea unui echilibru intr-o piata indecisa in care se consuma foarte mult", a spus seful Maguay.

IT-ul reprezinta sectorul de activitate in care au fost inregistrate 92 falimente in primul semestru din sau 0,88% din totalul falimentelor, potrivit unui studiu privind evolutia numarului de falimente in Romania realizat de sucursala locala a Coface, pe baza cazurilor inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului.

Furnizorul de solutii a anuntat ca in primul semestru al acestui an a inregistrat o crestere de aproximativ 40% fata de anul trecut, iar pana la sfarsitul anului se asteapta ca afacerile companiei sa creasca in medie cu 25-30%. "Desi in primul semestru ne-am atins tintele de profit propuse, pentru a doua jumatate a lui 2009 inca nu putem face estimari din cauza situatiei economice actuale", a declarat Eduard Pughin.

Cresterea afacerilor companiei se datoreaza vanzarilor in crestere pe segmentul notebook-urilor si a desktop-urilor, ceea ce reprezinta o noutate pentru Maguay al carei domeniu de activitate este orientat spre integrarea de sisteme si server-e.

Astfel, un factor decisiv in cresterea cifrei de afaceri a companiei a fost segmentul desktop-urilor, volume care pana in prezent s-au dublat fata de anul trecut, ceea ce confera grupului o cota de piata de 10% in acest segment. In piata serverelor Maguay detine o cota de piata de 5%, iar pentru acest an isi propune mentinerea acestei cote.

"Pentru segmentul server-elor nu ne putem lauda cu o performanta asemanatoare cu cea a desktop-urilor avand in vedere ca grupurile multinationale cauta sa isi diminueze cheltuielile si amana achizitiile din domeniul IT. Totusi, am resimtit o crestere a investitiilor venite din domeniul public, care a marit numarul licitatilor cat si al bugetelor pentru achizitii in tehnologie", a declarat Pughin.

"De exemplu, am avut un contract semnat cu unitati militare din cadrul SRI si anul acesta le-am livrat 3.000 de PC-uri si 300 laptopuri. Am mai avut un contract cu ANAF pentru 2.500 de desktop-uri", a explicat Pughin.

De asemenea, executivul a mai declarat ca in timp ce anul trecut aproximativ 80% din vanzarile Maguay proveneau din mediul privat si doar 20% din investitiile publice, in 2009 acest raport s-a schimbat fiind impartit egal, 50/50.

In cifra de afaceri a companiei din primul semestru, integrarea de sisteme au avut o pondere de 30%, in crestere cu 183% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce distributia a scazut.

Eduard Pughin a declarat ca in acest an nu a avut in vedere disponibilizari, ci dimpotriva urmareste sa extinda echipa Maguay Romania. Compania are in prezent 60 de angajati.

In 2008, grupul Maguay, format din companiile Maguay Impex, Maguay Computers, Maguay International si Maguay Technology a inregistrat o cifra de afaceri de 10,4 milioane de euro, fata de 6,5 milioane de euro in 2007 si un profit in jurul a 330.000 de euro, comparativ cu aproximativ 300.000 de euro in 2007.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri