Ultima versiune a sistemului de operare Windows pentru telefoane mobile ar putea acoperi diferenta Microsoft fata de rivalii Apple si Google dupa ce compania a pregatit minutios soft-urile pentru telefoane mobile, anunta Financial Times.
Windows Mobile 6.5, care va fi lansat in aceasta saptamana, este esential pentru prevenirea caderii Microsoft in defavoarea iPhone de la Apple sau a altor telefoane inteligente.

Desi Microsoft are un avantaj in fata competitorilor, cota sa in piata smartphone-urilor in care este prezent Windows a scazut in al doilea trimestru de la 12%, cat era cu un an in urma, la 9,3%, potrivit grupului de cercetare Canalys.

Executivii Microsoft au dat vina pe focusul companiei asupra segmentului business pentru esecul de a lansa la timp interfete mult mai intuitive si aplicatii pentru consumatori care au modificat modelul de afacere al smartphone-uri.

"Experienta noastra nu este atat de bogata pe cat ar trebui sa fie", a declarat Robbie Bach, seful diviziei de instrumente si divertisment a companiei.

De asemenea, acesta a acuzat divizia mobila a Microsoft pentru managementul slab si pentru ca nu a colaborat mai bine cu producatorii hardware pentru a crea telefoane competitive.

Windows Mobile 6.5 include suport pentru interfata touch-screen si conexiune catre o noua piata mobila unde utilizatorii vor putea sa descarce aplicatii, fiind asemanatoare cu App Store care s-a dovedit a fi o lovitura pentru iPhone.

Functiile unui Internet browser mult mai bun vor fi principalele avantaje ale soft-ului, a declarat Rob Enderle, un analist tehnologic.

De asemenea, Microsoft va stimula dezvoltatorii software independenti care au construi aplicatii pentru Windows, dupa ce aplicatiile lor vor fi mai usor de gasit si de descarcat in noua piata online, a declarat Richard Doherty, analist Envisioneering.

In ciuda imbunatatirilor, Microsoft continua sa aduca adjustari soft-ului sau pentru a putea sa depaseasca mult avansatele functii ale iPhone, cum ar fi cea de multi-touch.

Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, s-a aratat nemultumit de faptul ca aceasta versiune, cunoscuta ca Windows Mobile 7, nu a fost pregatita mai devreme.

Microsoft are o sansa de a recastiga terenul pierdut in segmentul telefoniei mobile daca versiunea 6.5 va avea succes si daca versiunea Windows 7 va fi disponibila intr-un numar mare de telefoane din trimestrul al patrulea al anului viitor, a declarat Tina Teng, analist iSuppli.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri