Acer, al treilea producator de PC-uri din lume, anunta ca veniturile din trimestrul al treilea ar putea creste cu 5% datorita unei reveniri a cererii pentru produsele IT dupa aparitia semnalele bune dinspre economie, scrie ABC News.
De asemenea, Acer se asteapta ca vanzarile de computere sa creasca in trimestrul al patrulea fata de lunile anterioare dupa ce consumatorii vor accelera cererea pentru computere in sezonul cumparaturilor de sarbatori.

"Vom avea o crestere semnificativa a veniturilor deoarece consumatorii au inceput sa cumpere din nou computere", a declarat Vincent Chen, analist Yuanta Securities.

Compania taiwaneza a preconizat pentru perioada iulie-septembrie un venit record de aproximativ 5,18 miliarde dolari.

De obicei ultimul trimestru reprezinta cea mai puternica perioada de vanzari pentru majoritatea companiilor de computere, stimulate de cumparaturile de la inceputul anului scolar si al cumparaturilor din apropierea Craciunului.

In acest an, lansarea sistemului de operare Windows 7 de la Microsoft ar putea sa ajute viitoarele vanzari deoarece in mod obisnuit lansarea unui sistem de operare este urmata de o cerere a consumatorilor pentru computere.

Acer este ultima dintre companiile IT care anunta estimari optimiste, dupa ce producatorul de cipuri Intel a modificat in crestere estimarea pentru venituri in luna august.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri