Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, este de parere ca sectorul IT&C, devenit deja o industrie, va ajuta Romania sa treaca peste criza economica actuala.
"IT&C-ul va scoate Romania din criza. In acest domeniu lucreaza 50.000 de oameni, iar salariile depasesc media nationala. Totodata, cifra de afaceri a companiilor din acest sector atinge 6,5 miliarde euro pe an, iar contributia la Produsul Intern Brut (PIB) este de 8%", a spus Mark Gitenstein, prezent la Global Forum 2009.

Editia a XVIII-a a Global Forum, unul dintre cele mai importante evenimente internationale ale industriei IT&C, s-a deschis ieri cu o sesiune inaugurala, la care au participat Traian Basescu, presedintele Romaniei, Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Thomas J. Rosch, comisar in cadrul Comisiei Federale de Comert a Statelor Unite ale Americii si Sylviane Toporkoff, presedinte al Global Forum.

"Tehnologia informatiei este motorul principal care a ajutat Romania sa evolueze in ultimii ani”, a spus Gitenstein. El a adaugat ca prezenta celor mai mari companii din domeniu pe piata romaneasca, cum sunt Oracle, Hewlett Packard (HP) sau Microsoft, va da incredere si viitorilor investitori.

"Sper ca dezbaterile din cadrul acestui eveniment sa contribuie la identificarea celor mai eficiente solutii informatice pentru imbunatatirea calitatii vietii tuturor cetatenilor”, a mentionat ambasadorul SUA in Romania.

De aceeasi parere cu Mark Gitenstein este si Thomas J. Rosch, care sustine ca economia mondiala nu isi poate reveni fara ajutorul industriei IT.

"Economia mondiala nu se poate reface, cu atat mai putin prospera, fara aportul IT&C. Spre exemplu, continutul devine tot mai relevant pentru consumator, mesajele putand fi personalizate in functie de comportamentul de consum, diagnosticat prin intermediul informatiilor personale identificabile”, a declarat Rosch.

Industria IT&C reprezinta unul din motoarele de dezvoltare majore ale evolutiei societatii, avand un rol covarsitor in descentralizarea statului si in cresterea eficientei acestuia. Una dintre responsabilitatile de baza ale statului este sa ramana aproape de nevoile si dorintele populatiei, iar una dintre prioritatile sale este aceea de a folosi potentialul domeniului IT pentru a economisi timpul cetatenilor si pentru a le facilita accesul la factorii de decizie.

"Romania evolueaza constant in directia unei societati informationale functionale, cu 9.500 dintre institutiile publice deja inscrise in sistemul electronic national si cu o crestere sustinuta a numarului de licitatii publice organizate in sistem electronic”, a aratat Traian Basescu.

Global Forum 2009 se desfasoara sub inaltul patronaj al Presedintiei Romaniei si este co-organizat in Romania impreuna cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, avand drept parteneri Serviciul Roman de Informatii, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, Camera de Comert Americana din Romania, Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti si Asociatia Municipiilor din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri