Hewlett-Packard, cel mai mare producator de PC-uri, a cumparat 3Com printr-o oferta de 2,7 miliarde dolari, prin care va intensifica competitia cu Cisco Systems in segmentul echipamentelor de retea, scrie Bloomberg.
Mark Hurd, directorul executiv al HP, intentioneaza sa creasca veniturile anuale prin patrunderea in piete care ofera marje de profit mai mari decat printabilele si computerele. Hewlett-Packard a analizat piata producatorilor de retelistica si a ales 3Com datorita prezentei sale in China, a declarat Dave Donatelli, vicepresedinte si manager general pentru divizia de servere si retelistica HP.

Prin preluarea companiei 3Com, HP va concura mai intens cu Cisco, in prezent cel mai mare producator de echipamente de retea. La inceputul acestui an, Cisco a patruns in segmentul Hewlett-Packard prin lansarea centrelor de date de tip corporate - servere.

“Prin preluarea 3Com am putea crea al doilea producator de echipamente de retea”, a declarat Donatelli. 3Com are 2.400 de ingineri in China care vor lucra la cercetarea si la dezvoltarea de produse in cadrul HP, a adaugat Donatelli.

Aproximativ jumatate din veniturile 3Com provin din China, ca urmare a unui parteneriat cu producatorul chinez de electronice Huawei Tehnologies. Compania a incercat sa isi extinda paleta de consumatori corporate in afara Chinei prin lansarea de produse ieftine cu care sa “muste” din felia Cisco.

3Com la fel ca si Cisco produc router-e si switch-uri, instrumente folosite la traficul direct de date din retele. De obicei, companiile cumpara switch-uri pentru a transmite date, in timp ce operatorii telecom cumpara router-e.

Actionarii 3Com vor primi un prêt de 7,90 dolari per actiune, cu 39% mai mare decat pretul de inchidere. Tranzactia este de asteptat sa se incheie in prima jumatate a anului viitor, a anuntat HP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri