Integratorul si distribuitorul local de sisteme IT Maguay va avea in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 13 milioane de euro, fata de afacerile de anul trecut de 10,4 milioane de euro, in timp ce profitul va creste usor, potrivit lui Eduard Pughin, directorul operational al grupului Maguay.
In primele noua luni ale acestui an, grupul a avut o cifra de afaceri de 9 mil. euro, mai mare cu 30% fata de aceeasi perioada din 2008, dupa ce in primele sase luni cifra de afaceri fusese de 7 milioane de euro, in crestere cu 40% fata de semestrul intai al anului trecut.

Evolutia cifrei de afaceri din acest an este data mai ales de cresterile de vanzari la desktopuri, notebookuri si servere, dar si de accentul pus pe zona de integrare.

De asemenea, Pughin estimeaza ca in 2009 profitul companiei va fi in crestere fata de cel de anul trecut, cand a fost de aproximativ 330.000 de euro.

Pentru acest an, Maguay estimeaza vanzari de desktopuri de 12.000 de unitati fata de 9.000, anul trecut, 4.000 de laptopuri, comparativ cu 2.600, in 2008, si 1.000 de servere, fata de 700 servere, anul trecut.

“Pe segmentul de servere cifra s-ar putea sa nu fie atinsa pentru ca acest segment este cel mai afectat, iar o schimbare de server inseamna si o investitie in infrastructura. In 2009 am pus accentul pe partea de proiecte, focus care va continua si in 2010, pentru ca vrem sa ne axam pe partea de integrare”, a declarat Pughin.

Desi zona de servere a fost cel mai afectata, Maguay a lansat gama de servere Windows Server Fonundation 2008 de la Microsoft la un pret de 850 de euro, gama adresandu-se companiilor mici cu maximum 15 calculatoare intr-o locatie. Compania estimeaza vanzarea a 200 de unitati in doua, trei luni.

“Va trebuie sa iesim din criza si in orice tara motorul de crestere ar trebui sa vina dinspre companiile mici. Vor urma si pasi prin care sa ne adresam companiilor medii si mari”, a adaugat Pughin.

In ceea ce priveste integrarea de sisteme, daca acestea inseamna 10% din afacerile companiei in 2009, pentru anul viitor Pughin estimeaza ca acest segment va aduce cresterea in compania si vor insemna in jur de 20% din afacerile companiei, care vor ajunge la 13-15 milioane de euro.

In cifra de afaceri a companiei din primul semestru, integrarea de sisteme au avut o pondere de 30%, in crestere cu 183% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce distributia a scazut.

Daca in urma cu doi ani Pughin se gandea la achizitii de companii pentru a creste, criza i-a temperat planurile, oficialul Maguay declarand ca, desi exista aceasta oportunitate, nu are sens sa faca acest pas.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri