Gecad ePayment, integrator de solutii pentru comert electronic, parte a grupului Gecad a incheiat un parteneriat cu Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) pentru a dezvolta comertului electronic in turism, facilitand achizitiile de bilete de avion si pachete turistice prin plata online cu card bancar de pe site-urile agentiilor.

Gecad ePayment ofera servicii prin care agentiile de turism pot accepta plati online si gestiona comenzile web, oferta fiind valabila pentru toti membrii ANAT.

„Asociatia agentiilor de turism are peste 800 de membri, iar majoritatea nu ofera clientilor in momentul de fata posibilitatea de a plati online cu cardul. Ne dorim sa ii incurajam sa isi diversifice modalitatile de plata pe care le ofera clientilor - in special acele agentii care se adreseaza atat pietei interne, cat si celei internationale”, a declarat Carmen Sebe, directorul executiv al Gecad ePpayment, care se asteapta ca, pana la finalul lui 2010, in jur de 200 de agentii sa foloseasca serviciile oferite de companie.

Turismul si serviciile de transport reprezinta 38% din cele 784.000 tranzactii in valoare de peste 65 milioane euro prin platforma ePayment in primele noua luni din 2009.

“Ne asteptam la o crestere a numarului de tranzactii, dar nu una spectaculoasa, tendintele inregistrate pana acum aratand ca luna decembrie nu este una de top pentru vanzarea de pachete turistice. Tinand cont de faptul ca 38% din tranzactiile ePayment in primele 9 luni ale acestui an sunt reprezentate de turism, putem spune ca agentiile si operatorii de turism au fost destul de receptivi si de deschisi la solutiile de ecommerce. Cu siguranta, este un domeniu cu potential, unde plata online cu cardul se pliaza foarte bine pe nevoile clientilor – de exemplu, agentii care au in vedere calatori de pe piata externa. Suntem convinsi ca 2010 va fi anul turismului in comertul electronic”, a declarat pentru Wall Street Carmen Sebe.

In trimestrul al treilea cele mai multe tranzactii au fost cele din domeniul telecom (facturi, cartele prepay, telefoane, accesorii), turism si serviciile (asigurari, anunturi publicitate, servicii diverse).

In urma cu o luna directorul Gecad ePayment declara ca se asteapta ca magazinele online sa deruleze prin ePayment tranzactii de peste 80 milioane euro in 2009, din valoarea totala estimata la 93 milioane euro tranzactionati in acest an.

Gecad ePayment a inregistrat afaceri de 1,05 milioane euro si pierderi de aproximativ 900.000 de euro in 2008.

Compania face parte din grupul Gecad, fondat de Radu Georgescu in 1992, iar principalul sau concurent este DotCommerce.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri