Serviciile multimedia vor depasi mesajele text (SMS) in acest an, dupa ce a devenit principala sursa de venit non-voice a operatorilor mobili din regiunea Asia-Pacific, anunta compania de cercetare IDC.

Pe fondul lansarii de telefoane avansate, serviciile multimedia ar putea ajunge pana la sfarsitul acestui an la 16,34 miliarde dolari sau 11% din veniturile totale ale operatorilor mobili.

Mesajele text (SMS), o importanta sursa de venituri in ultimii ani, ar putea sa contribuie cu aproximativ 10% sau 14,65 miliarde dolari la incasarile totale ale operatorilor mobili, a anuntat IDC.

Descarcarile de tonuri de apel si fotografii sunt factori initiali de crestere al serviciilor mobile multimedia, care acum includ jocuri, clipuri muzicale si alte aplicatii.

IDC a anuntat ca anul trecut mesajele text au acumulat 10,3% din veniturile totale ale serviciilor mobile, serviciile multimedia reprezentand 10,1%.

"IDC estimeaza ca ponderea SMS-urilor va ramane constanta la 10% in urmatorii ani, in timp ce serviciile multimedia vor continua sa urmeze o traiectorie de crestere", a anuntat compania de cercetare.

Datele IDC arata ca din 2013, veniturile provenite din serviciile multimedia din regiunea Asia-Pacific vor ajunge la 45,25 miliarde dolari, aproape dublu fata de 18,18 miliarde dolari in venituri din mesaje text.

Noile telefoane mobile dispun de sisteme de operare avansate si de conectivitate la Internet, ceea ce le permite abonatilor sa achizitioneze si sa imparta continut cu usurinta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri