Divizia locala a producatorului de solutii de securitate Kaspersky Lab a anuntat ca se asteapta la o stagnare a pietei de solutii de securitate la aproximativ 10 milioane euro si la o usoara comprimare pe segmentul corporate, a declarat reprezentantul companiei, Teodor Cimpoesu.
In acest an Kaspersky Lab estimeaza p crestere de 55% in valoare a vanzarilor pe segmentul de business, in timp ce volumul tranzactiilor incheiate de companie va creste cu 48%. "Nu am fost foarte afectati de criza, am scazut in standarde normale, insa am reusit sa ne mentinem cota de piata datorita strategiei de vanzare a licentelor la preturi mai reduse decat cele ale pietei", a declarat Teodor Cimpoesu, managing director Kaspersky Romania.

De asemenea, reprezentantul dezvoltatorului de solutii de securitate a declarat ca in 2009 numarul de licente vandute a crescut cu aproape 90%.

Compania a mai anuntat ca acest an a incheiat 15 conturi importante pe segmentul enterprise. "In 2009 nu am mizat pe sectorul public din cauza instabilitatii economice, dar in sectorul enterprise am avut parteneri care au crescut cu 100% in acest an", a declarat Cimpoesu.

Executivul a mai declarat ca, in acest an, la nivelul intregii piete a recunoscut o tendinta de schimbare a solutiilor software in randul consumatorilor, proces care a adus beneficii furnizorului de solutii.

Pentru 2010, Kaspersky se asteapta ca segmentul consumer sa reprezinte 55% din vanzarile totale de licente ale companiei.

Dezvoltatorul de solutii de securitate a anuntat ca vrea sa creasca pe plan local prin dezvoltarea de noi parteneriate cu resellerii. "Vrem sa crestem cat mai mult prin reselleri. Ne propunem sa incepem vanzarea de servicii, Kaspersky va vinde licentele, iar partenerii nostri vor oferi suport tehnic printr-un contract semnat cu clientul final. Consideram ca este mult mai convenabil pentru consumator sa cumpere un astfel de serviciu", a declarat Teodor Cimpoesu.

Compania a anuntat ca nu a initiat inca acest program, dar ca a identificat cel putin 30 de reselleri cu care ar putea colabora in acest domeniu si se asteapta la un succes asemanator cu cel din alte state, unde a fost implementat.

Kaspersky Lab a lansat suita de securitate business Kaspersky Open Space Security, care include noua varianta a consolei de administrare, o interfata de management centralizat si trei aplicatii pentru protectia statiilor de lucru si a serverelor. Noile aplicatii sunt compatibile cu Microsoft Windows 7 si Windows Servers 2008 R2.

Noua suita de securitate include trei solutii corporate pentru protejarea nodurilor retelei: Kaspersky Anti-Virus 6.0 pentru Windows Workstations, Kaspersky pentru Windows Servers si Kaspersky Anti-Virus 6.0 Second Opinion Solution.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri