Cel mai mare producator de telefoane mobile, Nokia, lucreaza din greu pentru a se transforma intr-un furnizor de servicii de Internet mobil si, pe termen lung, nu exclude vanzarea activitatilor de fabricare a telefoanelor, scrie publicatia Total Telecom.
Potrivit directorului de marketing Anssi Vanjoki, citat de revista germana WirtschafysWoche, Nokia demareaza planuri prin care sa se repozitioneze radical in piata telecom.

"De la existentul producator de telefoane mobile, Nokia va deveni un furnizor de solutii de Internet. Sunt foarte optimist ca va deveni o companie mai puternica in urma acestei transformari", a declarat Vanjoki.

El a adaugat ca Nokia are nevoie de aceasta transformare pentru a concura cu competitori ca Apple, Google si Research in Motion.

De asemenea, Vanjoki nu a exclus faptul ca Nokia ar putea vinde operatiunile de productie a telefoanelor mobile. "Niciodata sa nu spui niciodata", a declarat acesta.

Nokia are un avantaj competitiv datorita fabricilor sale si retelei globale de logistica, a adaugat executivul.

Hon Hai, cel mai mare producator taiwanez de componente pentru telefoanele mobile, ar putea fi un posibil candidat pentru fabricile de telefoane ale Nokia, anunta cotidianul chinez Economic Daily.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri