Romtelecom si Ericsson au incheiat un acord pentru servicii de administrare a retelei pentru externalizarea unor operatiuni de teren, contract ce prevede transferul catre Ericsson a circa 400 angajati ai Romtelecom care activeaza in prezent in departamentele de comutatie si electroalimentare.
"Romtelecom si Ericsson anunta incheierea unui acord pentru servicii de administrare a retelei pe o perioada de 5 ani pentru externalizarea unor operatiuni de teren. Contractul prevede transferul catre compania Ericsson, incepand cu data de 11 ianuarie 2010, a aproximativ 400 angajati ai Romtelecom care activeaza in prezent in departamentele de Comutatie si Electroalimentare. Ericsson isi va asuma in plus responsabilitatea pentru servicii de intretinere corectiva si preventiva de teren pentru activitatile de comutatie si electroalimentare", au anuntat miercuri cele doua companii.

„Am parcurs un proces complex inainte de a ajunge in aceasta etapa finala, analizand cu atentie fiecare aspect al acestui acord: de la asigurarea unui transfer usor al angajatilor nostri, a continuitatii in ceea ce priveste locurile de munca si pana la mentinerea ofertelor de cea mai buna calitate ale Romtelecom. Am examinat procesele, metodele, instrumentele si experienta partenerului nostru in domeniul serviciilor de administrare, dar si aspectele sociale presupuse de acest acord, incercand sa gasim o solutie cat mai avantajoasa pentru angajatii nostri", a declarat directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis.

De asemenea, Maurizio De Dominicis, country manager Ericsson Romania, a spus ca acest acord reprezinta "primul contract de servicii de administrare a retelei din Romania".

Oferta de servicii de administrare de retea a Ericsson variaza de la servicii de proiectare, constructie, operare si administrare a operatiunilor de zi cu zi ale retelei clientului, inclusiv servicii dedicate utilizatorului final si sisteme de suport pentru companii, pana la hosting de solutii pentru servicii, oferind de asemenea si acoperire pentru retea si capacitate la cerere.

Ericsson a anuntat, din 2002 pana in prezent, peste 100 de contracte de servicii de administrare de retea incheiate cu diferiti operatori de pe glob. In cadrul contractelor de servicii de administrare de retea in vigoare, exceptand serviciile de hosting, Ericsson administreaza retele care deservesc impreuna peste 350 de milioane de abonati la nivel mondial.

Potrivit ultimului raport financiar al OTE, veniturile Romtelecom din primele noua luni ale anului au scazut cu 7,2% comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 609,4 milioane euro, datorita, in principal, scaderii cu 15% a incasarilor pe segmentul voce.

Conform raportului actionarului majoritar al OTE, care detine 54,01% din actiunile Romtelecom, profitul OIBDA (inainte de includerea deprecierii si a amortizarii) a crescut cu 2,9% in perioada ianuarie-septembrie, de la 196,3 milioane euro la sfarsitul lui T3 2008 la 201,9 milioane euro in T3 2009


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri