Operatorul britanic de telefonie mobila Vodafone isi vinde participatia de 4,4% din cadrul Bharti Airtel, cel mai mare operator telecom din India dupa venituri, scrie Wall Street Journal.

Vodafone Group ar putea obtine prin vanzarea participatiei aproximativ doua miliarde de dolari.

Grupul britanic, cel mai mare operator de telefonie mobila dupa venituri, a cumparat o participatie de 10% in cadrul Bharti, cel mai mare rival al sau in India, in 2005 si a vandut mai mult de jumatate odata cu intrarea pe aceasta piata in 2007.

"Suntem deschisi discutiilor referitoare la participatia Bharti daca un potential cumparator vrea sa negocieze cu noi", a anuntat compania.

Potrivit unui comunicat de presa al companiei Vodafone vrea sa listeze la bursa unitatea telecom din India, Vodafone Essar.

"O oferta publica initiala este o optiune pe care o vom decide pana cand viitorul va depinde de diferiti factori, cum ar fi schimbarile cerute in structura actionariatului Vodafone Essar", a anuntat compania.

Vodafone Essar este a treia companie de telefonie mobila dupa Reliance Communications, al doilea furnizor de serviciii dupa numarul de abonati din India.

Competitia din India, piata cu cea mai mare crestere pentru serviciile wireless din lume dupa numarul de noi utilizatori, este aspra datorita companiilor ce taxeaza cu mai putin de un cent pe minut convorbirile telefonice, iar facturile sunt stabilite pe baza utilizarii per secunda intr-o anumita schema.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri