Banca Transilvania a implementat cu ajutorul Oracle Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai importanti producatori de software la nivel mondial, cel mai puternic server din lume pentru stocare de date si procesare de tranzactii online. Dar in implementarea de cateva sute de mii de euro a programului a fost implicata si compania locala Trend Import-Export.
Desi a fost primul partener al Hewlett Packard (HP) in Romania, compania infiintata in 1991 si condusa de Tudor Iliescu (62 de ani), in cazul in care ii cauti numele pe internet, nu este tocmai unul dintre numele celebre ale pietei IT locale.

Compania care a terminat anul trecut cu afaceri de 11 milioane de euro s-a axat initial pe zona de distributia de echipamente, dar din 2008 a inceput sa se orienteze catre servicii software acestea aducand o marja de profit mai mare. Anul trecut serviciile au adus in jur de 10% din cifra de afaceri a companiei, adica circa 1,1 milioane euro.

“Anul trecut a fost unul greu. Nu prea au fost proiecte publice, iar in cazul licitatiilor anuntate la finalul anului s-au amanat deciziile ”, a afirmat directorul general al Trend Import-Export, adaugand ca profitul a fost nesemnificativ.

In 2008, compania a avut o cifra de afaceri de 26,9 milioane de euro si un profit de aproximativ 70.000 de euro potrivit Ministerului de Finante.

Chiar daca anul trecut businessul firmei a scazut semnificativ fata de 2008, iar foarte multi manageri se asteapta ca 2010 sa fie un an chiar mai slab decat cel precedent, Tudor Iliescu (foto) este mai optimist si spera ca Trend sa ajunga la afaceri de 20 de milioane de euro.

Aceasta crestere se bazeaza pe proiectele in derulare pe care le are acum compania, dar si pe faptul ca managerul estimeaza ca al doilea semestru din 2010 va fi mult mai bun mai ales in ceea ce priveste proiectele institutionale.

Compania care are 50 de angajati lucreaza in zona de distributie si cea de servicii cu companii precum Cisco Systems, Linksys, Microsoft, Lenovo, Oracle, AVG si Hitachi.

Faptul ca este singurul partener autorizat si certificat al Oracle in Romania pentru Exadata, versiunea a doua a acestui server fiind cea mai rapida din lume in privinta procesarilor de tranzactii online, a facut ca firma sa lucreze si la implemenetarea programului in cadrul Bancii Transilvania.

“Dupa o serie de intalniri care au avut loc la Cluj in 2008, in care a fost prezentat produsul Exadata V1, Banca Transilbania a decis inceperea testelor folosind date proprii la Oracle ETC Reading, in vara lui 2009 la Londra. S-au obtinut timpi de 10 pana la 72 mai buni decat cu solutia existenta la momentul respectiv si Banca Tranilvania a implementat proiectul pe baza produsului Exadata V2 (n.red versiunea a doua a fost lansata in septembrie 2009 si este de doua ori mai rapida decat prima varianta de server)”, a declarat Tudor Iliescu.

Trend Import-Export lucreaza cu Banca Transilvania din 2002 de cand Robert Rekkers, actualul director general al bancii a plecat de la conducerea filialei locale a grupului olandez ABN Amro (in prezent RBS Romania).

Compania fondata in Bucuresti mai are depozite la Brasov, Timisoara, Cluj, Constanta, Craiova si Iasi, conform site-ului distribuitorului.

Actionarii firmei sunt Tudor Iliescu cu 34% din companie, Alexandru Ionasek (33%) si Ilie Anghel (33%), potrivit Registrului Comertului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri