Daca negocierile pentru realizarea unui parteneriat intre Lateral, furnizor de software care activeaza pe piata de job-uri, si Wilkins Lee Creative, compania care a realizat platforma de joburi CeeVee.com au durat trei luni fara niciun rezultat, cele pentru o achizitie nu au tinut mai mult de trei zile.
”Discutiile initiale pentru un parteneriat incepusera in septembrie, dar nu am reusit sa ajungem la un acord din tot felul de motive: logistice/posibile conflicte de interes (legat de controlul relatiei cu clientul). In timpul vacantei de Craciun am lansat ideea unei achizitii, care a fost acceptata dupa doar trei zile de negocieri si due-diligence”, a declarat, pentru Wall-Street, Ciprian Morar, directorul general al Lateral, companie de software care pana acum a dezvoltat www.jobberbase.com (software de job-uri open source), www.job-job.co.uk, www.jobjob.ro (agregatoare de joburi )si www.jobber.ro (site de recrutare in domeniul IT).

Motivul principal al achizitiei platformei lansate in varianta de testare in septembrie 2008, iar in versiunea publica in iunie anul trecut, a fost faptul ca din portofoliul Lateral lipsea un site care sa creeze si sa distribuie CV-uri catre companii in forma standardizata.

”Stim deja ca acest produs (Ceevee.com) functioneaza bine. Avem zeci de mii de utilizatori si acest lucru (a avea un produs care functioneaza) a fost un factor fundamental in decizia noastra”, a adaugat managerul Lateral, firma care a avut anul trecut un business de 500.000 de euro, fata de aproximativ 300.000 de euro in 2008.

Totodata, in 2008, compania a avut un profit net in jurul a 60.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

Ciprian Morar nu a precizat care a fost profitul net al Lateral in 2009, dar a afirmat ca pentru firma pe care o conduce criza economica este o oportunitate, iar profitul net este reinvestit pe termen scurt si mediu.

Integrarea platformei CeeVee a inceput deja, iar cel care se va ocupa de site este Filip Chereches Tosa, fondatorul JobberBase, si totodata managing director pentru departamentul de produse de recrutare.

Daca pana acum Lateral s-a axat mai ales pe dezvoltarea de proiecte online in zona de recrutare, Ciprian Morar spune ca nu va mai lansa site-uri pe acest segment, dar va incerca dezvoltarea lor in special pe plan international si va infiinta noi site-uri, dar in alte domenii.

”Avem un interes deosebit in domeniul turismului online si avem un plan de achizitii si dezvoltare. Tot timpul suntem deschisi la colaborari, idei. Unul din proiectele lansate recent este Explorra.com, proiect care va beneficia de o finantare de minim 200.000 de euro in 2010. De asemenea, in domeniul aplicatiilor pentru telefonie mobila avem interes de a investi in oameni talentati si in start-up-uri”.

CeeVee.com a fost fondat in iunie 2008 in Bucuresti si isi propunea sa creeze o platforma online care sa stocheze CV-uri online, iar Wilkins Lee Creative, compania care a dezvoltat CeeVee, este o firma de marketing digital fondata de Lee Wilkins, un antreprenor cu experienta de peste 10 ani in online.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri