Compania americana de telecomunicatii Motorola a depus o plangere la Comisia Internationala de Comert (ITC) din Statele Unite impotriva Research in Motion (RIM) prin care acuza producatorul de smartphone-uri de folosire ilegala a unor tehnologi importante, scrie Wall Street Journal.
Motorola vrea sa obtina o hotarare judecatoreasca prin care sa interzica producatorului RIM vanzarea si folosirea tehnologiilor care apatin producatorului american. Motorola sustine ca tehnologile fac parte din dezvoltarea de inovatii Motorola in importante arii cum ar fi accesul Wi-FI, interfata utilizatorului si gestionarea aplicatiilor.

Dupa ce in 2005 Broadcom a depus o plangere impotriva Qualcomm, din care a rezultat un acord relativ rapid dintre cele doua companii, ITC a devenit o modalitate tot mai populara printre grupurile IT prin care isi rezolva disputele legale.

“Motorola va continua sa faca tot ce este necesar pentru a proteja proprietatea intelectuala, care este cruciala pentru operatiunile companiei”, a declarat Jonathan Meyer, jurist in cadrul companiei.

Plangerea inaintata de Motorola este cea mai recenta actiune din disputa celor doi producatori de telefoane mobile privind drepturile de autor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri