Compania de internet Google va concura cu retele sociale ca Facebook si Twitter prin adaugarea la serviciului sau de email, Gmail, functii ce permit utilizatorilor sa-si schimbe statusul si sa impartaseasca prietenilor continut online, scrie Economic Times.

Potrivit Wall Street Journal (WSJ), schimbarea va adauga un modul pe pagina de Gmail, ce va afisa o serie de actualizari de la prietenii cu care utilizatorul este conectat.

Aceste actualizari ale status-urilor ar putea include continut oferit de contactele utilizatorilor pe alte site-uri Google, ca YouTube si Picasa.

In prezent, utilizatorii serviciului de email pot posta mesaje scurte similare cu cele de pe Facebook sau Twitter prin sistemul de chat, care este atasat Gmail-ului. Decizia Google de a exploata serviciul sau de mail cu intentia de a ataca segmentul retelelor sociale vine dupa esecul eforturilor anterioare de a patrunde in acest sector.

Cu mai mult de 150 milioane de utilizatori unici pe luna, Gmail ar putea oferi o intrare mai puternica a Google in segmentul retelelor sociale.

Alaturi de facilitatea de actualizare a status-urilor, Gmail are un numar de elemente care combinate ar putea oferi o alternativa pentru Facebook.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri