Piata smartphone-urilor va continua sa creasca si in acest an dupa ce producatorii de telefoane au lansat modele noi si ieftine pentru a atrage o audienta mai mare din piata, scrie Phones Review.

Primul telefon inteligent Symbian va avea un pret neredus de 100 de euro si va intra pe piata in acest an, a declarat directorul celui mai folosit sistem de operare mobil in cadrul conferintei wireless Mobile World Congress.

"In acest an vor fi mai multe produse care vor atinge acest nivel de pret", a declarat Lee Williams, CEO-ul Symbian Fundation. Cel mai ieftin telefon Nokia Symbian este vandut in prezent pentru aproximativ 130 euro, fara reducerile operatorilor.

Producatorii de componente ca Qualcomm si Indineon ar putea juca un rol cheie in stabilirea preturilor prin reducerea costurilor la scara de fabricare si inovatii tehnologice. Preturile smartphone-urilor au scazut mult dupa ce producatorii de telefoane vor sa acopere o cota cat mai mare din acest segment profitabil al telefoanelor mobile.

Producatorii harware vor sa lanseze mai multe smartphone-uri ieftine in acest an pentru a concura cu noii rivali. Operatorii telecom vad o oportunitate in telefoanele inteligente pentru a vinde pachete de date in acest segment in crestere.

Symbian ar putea domina piata de smartphone-uri datorita colaborarii sale de cu Nokia si prezentei in pietele emergente precum China.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri