Producatorul american de computere Apple a anuntat ca va incepe vanzarea tabletelor iPad in data de 3 aprilie si va accepta comenzi pentru terminale incepand de saptamana viitoare, scrie Bloomberg.

Compania va vinde initial modele care se conecteaza la internet folosind retele Wi-Fi, cu un pret de pornire de la 499 dolari.

De asemenea, modelele care folosesc retelele de telefonie mobila vor fi disponibile de la sfarsitul lunii aprilie, a anuntat Apple. Compania anuntase initial ca terminalul va fi disponibil in magazine incepand cu luna martie.

Directorul executiv al Apple, Steve Jobs, a descris iPad-ul ca o combinatie intre smartphone-uri si laptop-uri. Cu un ecran tactil cu diagonala de 25 de centimetri acesta poate fi folosit pentru accesarea paginilor web, email-ului, pentru jocuri, carti electronice, redare de muzica si de continut video precum si aplicatii iPhone. Apple ar putea vinde mai mult de sase milioane de unitati in acest an, potrivit Goldman Sachs.

"La inceput cererea va depasi stocul. Piata din Statele Unite este o prioritate si de aceea va fi prima aprovizionata", a declarat Peter Misek, analist Canaccord.

Apple a mai anuntat ca toate modelele de iPad vor fi disponibile incepand cu luna aprilie in Australia, Canada, Franta, Germania, Italia, Spania, Japonia, Elvetia si Marea Britanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri