Afacerile Romsym Data, distribuitor independent de software din Romania, au scazut anul trecut cu un milion de euro la 5,5 milioane de euro, in timp ce profitul companiei a ajuns la 0,55 mil euro.
“Romsym Data a reusit in 2009 sa-si dubleze cifra de afaceri din serviciile de training si consultanta. Centrul de training ITtraining a avut o crestere semnificativa anul trecut, golul produs pe piata muncii conducand la cresterea interesului pentru obtinerea de certificari in domeniul IT. Serviciile de training si consultanta au in mod firesc o marja mult mai mare decat vanzarea de licente si in consecinta am reusit sa ne pastram acelasi nivel de profitabilitate ca in anii trecuti”, a declarat Razvan Balint, directorul genereal al Romsym Data.

In ceea ce priveste vanzarile din licente acestea au scazut cu aproximativ 30% in 2009 fata de 2008, principala cauza fiind cresterea pirateriei software.

“Licentele pentru produsele Symantec au inregistrat o crestere de aproximativ 3% fata de anul 2008. Prin contrast, licentele de Adobe au scazut dramatic cu aproximativ 40%. Care este explicatia? La Symantec aproximativ 90% dintre produse sunt dedicate domeniului Enterprise si sunt practic imposibil de piratat. La Adobe situatia este pe dos. Peste 90% dintre produse sunt «cutii», produse la care pirateria este in floare", a adaugat Razvan Balint.

Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din Romania si Republica Moldova, printre clientii companiei numarandu-se Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonald's, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri