SES Astra, companie detinuta de SES (listata la bursele de valori Euronext Paris si Luxembourg: SESG), a anuntat preluarea integrala a companiei SES Sirius AB, prin achizitia celor 10% din actiunile ramase in cadrul Swedish Space Corporation (SSC). Termenii tranzactiei nu au fost facuti publici.
SES a devenit actionar in cadrul SES Sirius in luna octombrie 2000, cu o participatie de 50%. In decursul ultimului deceniu, SES Astra si-a majorat participatia in mod gradual ajungand in anul 2008 sa controleze 90% din companie.

“SES Sirius este activa pe piete in curs de dezvoltare importante, care s-au aflat in atentia noastra de multi ani. Din acest motiv, ne-am majorat participatia in cadrul companiei intr-un mod gradual si ne-am consolidat pozitia pe aceste piete diferite. In timp ce Sirius va continua sa administreze compania cu sediul in Suedia, integrarea echipei SES Sirius si a activitatilor in cadrul operatiunilor noastre va fi un alt eveniment important in procesul nostru de implementare a strategiei de extindere geografica”, a declarat Ferdinand Kayser, presedinte si CEO SES Astra.

SES Sirius administreaza cel mai mare sistem de sateliti din tarile Baltice si cele Nordice, avand o pozitie puternica pe piata din Europa Centrala si de Est. Compania detine birouri in Suedia, Letonia, Rusia, Ucraina si Romania.

Un operator de satelit, in programul de trecere la televiziune digitala?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri