Kaspersky Lab, unul din principalii producatori mondiali de solutii de securitate informatica, lanseaza in Romania Kaspersky Mobile Security 9, solutia completa de securitate pentru telefoanele mobile de tip smartphone.
Aceasta ultima versiune a produsului include o serie de functii care asigura utilizatorul ca toate datele personale stocate pe mobil nu vor fi compromise.

Noua optiune, Privacy Protection, le permite utilizatorilor sa ascunda informatii confidentiale despre anumite contacte din telefon. Acestia pot crea un grup al contactelor private direct din lista numerelor de telefon stocate pe cartela SIM sau din memoria mobilului. Cu ajutorul Kaspersky Mobile Security 9, printr-un simplu click utilizatorii pot marca respectivele contacte drept private si pot ascunde orice "urme" ce ar putea conduce la depistarea lor, de la lista contactelor la lista apelurilor efectuate si receptionate sau a SMS-urilor.

Cea mai noua versiune KMS ofera si posibilitatea ascunderii partiale a informatiilor referitoare la contactele din telefon. De exemplu, poate fi ascunsa lista convorbirilor cu o anumita persoana, desi numarul sau de telefon este vizibil in lista de contacte. Daca este necesar, informatiile pot fi vizibile din nou, in urma introducerii unei parole. Setarile din KMS 9 permit acceptarea apelurilor sau SMS-urilor venite din partea contactelor ascunse, sau ignorarea pe moment si acceptarea primirii lor atunci cand utilizatorii doresc acest lucru.

Optiunea Privacy Protection poate fi setata in trei moduri diferite: manual pentru anumite contacte, prin intermediul interfetei KMS 9; automat dupa o perioada de timp predefinita de inactivitate; sau de la distanta, prin expedierea unui SMS special catre numarul de telefon respectiv.

Kaspersky Mobile Security 9 este un produs multifunctional, care ofera protectie completa impotriva tuturor categoriilor de amenintari informatice. Pe langa optiunile de protejare a informatiilor confidentiale, solutia Kaspersky Lab securizeaza dispozitivele mobile inteligente in fata atacurilor malware si de retea, include un modul Anti-Theft, o componenta de control parental care poate identifica locatia copilului intr-un anumit moment, un sistem de criptare pentru documente importante, precum si un modul Anti-Spam pentru blocarea apelurilor sau a SMS-urilor nedorite.

KMS 9 include imbunatatiri ale modulului Anti-Theft, pe care utilizatorul smartphone-ului il poate folosi pentru a bloca dispozitivul atunci cand este furat sau pierdut, pentru a-i sterge memoria, a-l localiza prin GPS si pentru a primi notificari referitoare la noul numar de telefon, in cazul in care SIM-ul a fost schimbat. Dupa ce mobilul a fost blocat, ecranul poate afisa un mesaj predefinit, ce recomanda oricarei persoane care gaseste dispozitivul sa-l inapoieze utilizatorului de drept.

Solutia Kaspersky Mobile Security 9 este compatibila cu urmatoarele sisteme de operare pentru smartphone-uri: Symbian 9.1, 9.2, 9.4 si Windows Mobile 5.0, 6.0 – 6.5. Pretul recomandat pentru achizitionarea unei licente Kaspersky Mobile Security 9 valabile 1 an este de 29,95 dolari.

Citeste si cateva sfaturi despre ce trebuie sa stie un manager pentru a-si proteja datele din PC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri