La aproximativ o luna si jumatate de cand magazinul online Evomag, cu afaceri de sapte milioane de euro anul trecut, a inceput sa comercializeze pe piata locala telefonul inteligent Google Nexus One, lansat la inceputul lui ianuarie de catre motorul de cautare american, ieri au aparut informatii pe bloguri si reteaua de socializare Twitter si despre pasul facut in aceasta directie de catre eMag, cel mai mare retailer online de electronice si IT pe piata locala.
Astfel retailerul cu afaceri de 64 de milioane de euro va pune la dispozitie de la 1 aprilie telefonul inteligent Google Nexus One, intr-un stoc initial de 100 de exemplare, dupa cum a declarat, pentru Wall-Street, Radu Apostolescu, directorul de marketing al retailerului.

Managerul eMag estimeaza ca acest prim stoc se va vinde in trei saptamani. Produsul va fi disponibil de la 1 aprilie la un pret de 2.499 de lei cu TVA pe eMag.ro.

Produsul poate fi cumparat si in 60 de rate, valoarea medie lunara a unei rate fiind de 78 de lei cu TVA. In prezent se pot face precomenzi.

"Pe o piata dominata de operatorii telecom, eMAG si-a crescut cota semnificativ pe smartphone-uri in ultimul an, pana la 5% conform GFK. Este un deal special, oferta este independenta de operatorii telecom", a adaugat Apostolescu.

Nexus One este asteptat sa apara la nivel european in aprilie in oferta operatorului de telefonie mobila Vodafone. Reprezentantii Vodafone nu au dorit sa ofere informatii in legatura cu date lansarii acestui produs in oferta companiei.

Vanzarile de telefoane inteligente (smartphone) au reprezentant anul trecut circa 55 de milioane de euro, adica 21,4% din piata totala de telefoane, estimata la 253 de milioane de euro, in 2009, potrivit companiei de cercetare GFK Romania. Totodata, numarul unitatilor de telefoane inteligente vandute a insemnat anul trecut 3,7% din piata totala de telefoane estimata la patru, cinci milioane de exemplare anul trecut.

Telefonul Google Nexus One este prezent de ceva timp in oferta mai multor retaileri online la preturi intre 2.138 si 2.648 de lei, potrivit comparatorului de preturi ShopMania.ro

“ De 45 de zile de cand am inceput comercializarea acestui telefon am vandut 30 de produse. Noi am importat periodic cate zece produse si erau momente in care exista cerere, dar nu aveam produse pe stoc. Dar cu toate ca exista cerere si este un produs foarte bun pentru persoanele mobile, pretul este destul de mare pentru aceste vremuri, iar acum este mai mult de snobism”, a declarat pentru Wall-Street, Mihai Patrascu, directorul executiv al Evomag

Google Nexus One ruleaza pe Android, sistemul de operare pentru smartphone-uri lansat de Google.

La nivel mondial, potrivit publicatiei americane economice Bloomberg, telefonul Nexus One se vinde mai greu decat primul iPhone (principalul adversar pe piata de telefoane inteligente), dupa ce intr-un interval de timp asemanator (74 de zile) Google a vandut 135.000 de unitati, iar Apple - un milion de unitati.

Analistii de la Flurry, companie de cercetare care masoara utilizarea smartphone-urilor, considera ca majoritatea consumatorilor nu sunt obisnuiti sa cumpere telefoane in acest fel, afectand astfel vanzarile Nexus One.

Stirea despre includerea Google Nexus One in oferta eMag a aparut initial pe blogul lui Marius Pahomi si pe contul de Twitter al acestuia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri