Grupul polonez NetMedia, cu operatiuni in turismul online, a achizitionat 70% din compania romaneasca C&D Solutions, proprietarul site-urilor turistice TourismGuide.ro si AllSeasons.ro.
Aceasta este prima achizitie a unei companii straine realizata de NetMedia Group, anunta grupul polonez.

Compania poloneza NetMedia, cu afaceri de 30 milioane de euro si o crestere anuala de 7210%, ocupa primul loc in topul societatilor de tehnologie, care au inregistrat cele mai mari cresteri ale veniturilor, intocmit de firma de consultanta Deloitte.

Compania preluata, cu sediul in Brasov si care activeaza in domeniul rezervarilor hoteliere online, dar si in vanzarea de bilete de avion si pachete turistice, isi va schimba numele in NetMedia Romania.

“Compania noastra a raportat in ultimii ani un ritm rapid de crestere, ceea ce vrem sa se repete si in Romania. Nu ar trebui sa avem probleme in transferul modelului de afaceri pentru piata romaneasca. Noi stim cum sa facem acest lucru in mod eficient, pe parcursul unui an am observat cu atentie dezvoltarea turismului, atat si Internet in Romania. Acesta este un moment foarte bun pentru a investi in industria de Internet din Romania”, spune Michael Bee, vicepresedinte al NetMedia.

In ciuda situatiei dificile de piata si a incetinirii economice din 2009, grupul NetMedia a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de rezervari hoteliere realizate. Doar anul trecut compania a inregistrat o crestere de 53% comparativ cu anul precedent in ceea ce priveste numarul de rezervari online.

Executivii NetMedia estimeaza si pentru Romania un scenariu similar cu cel inregistrat pe piata poloneza.

“Piata romaneasca de rezervari online este inca la inceput. Anticipam ca in urmatorii ani veniturile din aceasta industrie pot creste in fiecare an”, a declarat Andrzej Wierzba, CEO NetMedia.

Potrivit polonezilor de la NetMedia, atat sectorul de Internet, cat si industria turismului din Romania este in curs de dezvoltare, asemenea dinamicii inregistrate in Polonia cu mai multi ani in urma.

“In general, comertul online din Romania este mai mult sau mai putin la un nivel la care a fost in Polonia cu 4-5 ani in urma. Dezvoltarea unor operatiuni in aceasta tara este promitatoare si ar trebui sa contribuie la dezvoltarea grupului, si sa fie inceputul expansiunii internationale suplimentare”, adauga Michael Bee.

Site-ul tourismeguide.ro a inregistrat in luna martie 375.066 de vizitatori unici.

Alte tranzactii realizate de polonezi in IT-ul romanesc

In luna decembrie a anului trecut, compania poloneza IT Asseco South Eastern Europe prelua furnizorul roman de solutii IT Professional Bank Systems & Software (Probass), dupa ce a platit 7,7 milioane de euro (11,3 mil. dolari).

Polonezii de la Asseco cumparau in 2007 la pachet doua companii romanesti de IT, mai exact 70% din actiunile companiilor Fiba Software si Net Consulting, valoarea tranzactiilor fiind de 13,5 milioane de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri