Volumul tranzactiilor online cu card bancar s-a ridicat la 31,85 de milioane de euro in primul trimestru, in crestere cu 70% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor furnizate de Romcard, procesor de tranzactii cu carduri. In acest interval s-au procesat 603.437 de tranzactii, dublu fata de primele trei luni din 2009.
„Aceste rezultate sunt incurajatoare pentru piata romaneasca de comert electronic. Desi estimarile initiale indicau o crestere moderata, acest prim trimestru a inceput in forta, prin intrarea unor noi jucatori in mediul online. Comertul electronic ramane in continuare un domeniu cu potential de crestere,” a declarat Carmen Sebe, CEO al GECAD ePayment, integrator de solutii pentru comert electronic care detine peste 90% din piata.

Astfel, prin platforma ePayment au fost procesate 575.000 de tranzactii, la o valoare de 30,25 de milioane de euro.


Valoarea medie a unei tranzactii a fost de 52 de euro, fata de 77 de euro in primul trimestru in 2009, ca urmare a intrarii unor jucatori cu produse si servicii cu valori mai mici, dar si pentru majoritatea firmelor si magazinelor online care au oferit promotii.

Cele mai comercializate produse online au fost in domeniile telecom, turism, servicii, plata utilitatilor, etail si divertisment, dar cea mai mare crestere a numarului de tranzactii s-a inregistrat in turism - cu 270% mai mult fata de 2009.

O evolutie buna au inregistrat si domeniile telecom, plata utilitatilor si divertisment unde, comparativ cu anul trecut, numarul tranzactiilor a crescut cu 230%, 178% si respectiv 160%.



“Plata utilitatilor este unul dintre domeniile-cheie anul acesta. In perioada urmatoare vom asista la o crestere substantiala a numarului de tranzactii in domeniu. Pentru urmatoarele luni ne asteptam la evolutii bune si in turism, tinand cont ca vacanta de vara se apropie, dar si in divertisment. In ansamblu, comertul electronic isi va mentine tendinta de crestere pana la finalul anului”, a afirmat Carmen Sebe.

La inceputul anului, Romcard si Gecad Epayment estimau ca valoarea comertului electronic cu cardul va creste cu 30-40%, pana la 120-130 de milioane de euro

"Estimarea de crestere cu 30-40% ramane in continuare valabila, in conditiile in care climatul economic se mentine la fel ca anul trecut si in care nu au loc schimbari majore in comportamentul cumparatorilor", a declarat pentru Wall-Street Carmen Sebe.

In 2009 au fost inregistrate 1.246.130 de tranzactii, de doua ori mai multe decat in 2008, care au dus la o piata de 92,8 milioane de euro, fata de 53,1 de milioane de euro in 2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri