Integratorul si distribuitorul local de sisteme IT Maguay, cu afaceri de 12 milioane de euro anul trecut, va inregistra in acest an un business la acelasi nivel cu cel din 2009 in varianta realista, iar in cea optimista ipoteza ar putea fi inregistrata o crestere de 30-50%, a afirmat Eduard Pughin, directorul operational al companiei.
Managerul isi doreste de asemenea sa obtina profit, la fel ca si anul trecut.

Eduard Pughin (foto)
nu a oferit date despre nivelul profitului net estimat pentru 2010 si nici despre cifra de afaceri din primul trimestru al acestui an, insa a precizat ca aceasta a fost “in regula”. El a adaugat ca primele trei luni din 2010 au fost mai bune decat aceeasi perioada din 2009.

Intre ianuarie si martie, compania a inregistrat cresteri doar pe segmentul de notebookuri, vanzarile fiind de cateva sute de exemplare.

Compania a vandut anul trecut 9.000 de desktopuri, 5.000 de laptopuri si 500 de servere, conform datelor Maguay.

Pe de alta parte, compania va miza pe zona de integrare de sisteme si spera ca aceasta sa aduca in jur de 20-30% din afacerile companiei, fata de 10% in 2009.

In curand integratorul va incepe implementarea unui platforme de educatie electronica la Universitatea de Medicina si Farmacie "GR.T. Popa" din Iasi, proiectul fiind de 6,41 milioane de lei (1,5 milioane de euro la cursul de 4.0908 lei/euro din 8 aprilie).

Astfel, studentii vor avea acces la cursuri,
documentele suplimentare cursurilor si examinare electronica.

Platforma pentru care au fost necesare 32 de servere va fi utilizata de aproximativ 10.000 de persoane (studenti, cadre didactice, administratori si parinti. Proiectul este cofinantat prin fondul europene, cheltuielile nerambursabile fiind 5,3 milioane de lei (1,29 mil euro).

Compania fondata in 1997 are sediu central in Bucuresti si patru filiale Brasov, Targoviste, Ploiesti, Constanta.

Pentru Maguay lucreaza 60 de angajati si 20 colaboratori, dar in cazul in care integratorul IT va castiga noi proiecte pe segmentul de implementare de solutii informatice echipa va fi marita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri