Microsoft Romania, filiala locala a celui mai mare producator de software, a anuntat ca pentru anul fiscal ce va incepe la data de 1 iulie principala prioritate in piata locala va fi tehnologia cloud computing.

Calin Tatomir, directorul executiv al Microsoft Romania, a declarat ca segmentul de cloud computing va fi in topul prioritatilor in noul an fiscal.

Tatomir a definit solutiile cloud computing ca fiind o platforma ce ofera soft-uri si solutii IT prin internet.

"Beneficiile cloud computing sunt multiple atat la nivel macroeconomic cat si la nivel microeconomic. Aparent indreptarea companiilor catre cloud computig poate insemna diminuarea departamentului IT si se pune intrebarea cum poate crea locuri de munca la nivel macroeconomic. Solutia consta in faptul ca orice inovare creeaza multe oportunitati de business in segmente la care astazi nu ne gandim", e de parere oficialul Microsoft, care a mai adaugat ca la nivel microeconomic este nevoie de eficientizare, de noi tehnologii si de o putere de calcul mai mare.

Reprezentantii Microsoft mai spun ca noua tehnologie este o oportunitate doar pentru companiile mici si medii deoarece la economiile aduse se mai adauga si inovarea proceselor de business pentru o performanta ridicata in fata concurentei.

Microsoft a lansat Business Productivity Online Suite (BPOS) , o suita de solutii de mesagerie si colaborare menita sa eficientizeze comunicarea companiilor. Suita Business Productivity Online Suite include urmatoarele solutii: Exchange Online, SharePoint Online, Office Communications Online si Office Live Meeting si este disponibila in doua versiuni: standard si dedicated.

Reprezentantii companiei mai spun ca implementarea acestei suite poate reduce costurile operationale cu pana la 50%.

Microsoft estimeaza piata din Romania la 300 000 de companii mici si mijlocii. Apetenta pentru mediul online a crescut, acest lucru fiind dovedit zi de zi de nivelul de trafic Internet si de numarul de portaluri active de business care continua sa creasca. Cu o calitate a conexiunii Internet de mare viteza care ne plaseaza pe locul 6 in lume, cu un nivel de penetrare a numarului de telefoane mobile ce depaseste 120% si care asigura acoperire nationala, Romania are infrastructura necesara pentru acest nou model.

Segmentul de cloud computing va avea la nivel global o crestere anuala de 32% si va reprezenta 25% din intreaga piata de IT. De asemnea, este de asteptat ca piata de cloud computing sa ajunga la 28 miliarde dolari pana in 2012, potrivit Gartner.

Principalii parteneri pentru solutiile cloud oferite de Microsoft in Romania sunt Brinel, CG&GC, Crescendo, Essentials, Eta2U, GeCAD Net, iar partenerul regional este Central Europe On Demand.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri