Nvidia, jucator al pietei mondiale de tehnologii de procesare vizuala, si-a micsorat cota de piata la nivel local anul trecut, cu circa 10%, potrivit directorului de vanzari pe Romania, Cristi Stroe.
In mai 2009, compania detine 82% din piata de profil insa, pana la finalul anului trecut, Nvidia a ajuns sa aiba mai putin cu 10% din piata locala a tehnologiilor de procesare vizuala.

“Pentru noi nu a insemnat foarte mult aceasta scadere. Desi este un paradox, ne-am dat seama ca intr-o piata matura nu este in regula sa detii monopolul. Bineinteles, nu spun nici ca vrem sa ajungem sa detinem 50% din piata in care operam", a declarat Cristi Stroe.

Ca si volume de vanzari, anul trecut, tendintele s-au schimbat in sectorul tehnologiilor de procesare vizuala. Daca in 2008 se vindeau in special produsele dedicate entuziastilor, in 2009 s-au cautat produsele din gama new entry, cu pret accesibil, conform reprezentantului companiei in Romania.

In continuare, el crede ca se vor vinde unitati de procesare adresate entuziastilor, "celor care isi permit sa dea si 500 euro pe o placa video".

"Pana la sfarsitul anului, Nvidia o sa lanseze noi modele care sa completeze gama de produse bazate pe tehnologia Fermi, care sa sustina vanzarile companiei", a adaugat Stroe.

De asemenea, Nvidia are in plan, in 2010, sa recupereze din cota de piata prin lansarile de noi tehnologii.

"In 2010, tinta este sa detinem pana la 80% din piata tehnologiilor de procesare vizuala."

La nivel global, numarul unitatilor GPU (unitati de procesare grafica) vandute anul trecut s-a ridicat la 160.000, de la 350.000 in 2008.

Nvidia a lansat, in Romania, unitatea de procesare vizuala cu un singur nucleu din portofoliu - NVIDIA GeForce GTX 480, care face parte din noua serie de unitati Fermi, alaturi de GeForce GTX 470.

"Suntem increzatori in succesul seriei noi de unitati de procesare vizuala Nvidia Fermi pe piata din Romania datorita particularitatii comunitatii locale de gaming", a declarat Thomas Mertens, director de vanzari in Europa Centrala in cadrul Nvidia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri