A renuntat la functia de director executiv al furnizorului de solutii informatice IIRUC Service si la cea de director de dezvoltare al Raiffeisen Informatik Vienna pentru a se dedica unui business propriu, din care estimeaza ca, pana la finalul anului, va obtine un profit de 100 – 200.000 euro. Afla mai multe despre obiectivele lui Calin Rangu in 2010 si despre realizarile acestuia la sefia companiei IT.

“Cand construiesti ceva, ajungi intr-un punct in care trebuie sa iei anumite decizii. Cu IIRUC am incercat sa construiesc o companie dedicata serviciilor, deoarece aceasta zona se caracterizeaza printr-o maturitate in curs de derulare. Iar proiectele derulate in cadrul firmei m-au facut sa-mi dau seama ca pot sa fac ceva si pe cont propriu”, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, Calin Rangu (foto), fostul CEO al furnizorului de solutii informatice.

Activitatile si proiectele pe care le va desfasura Rangu pe cont propriu beneficiaza si de suportul celor de la Raiffeisen Informatik si IIRUC Service, in baza unui cadru contractual.

“In functie de oportunitatile care apar si de partenerii cu care voi lucra (deoarece, in Romania, nu poti desfasura proiecte de sine statator, trebuie sa te bazezi pe un mediu, pe o structura de parteneri etc.) avand o baza creata in IIRUC, voi aborda si alte zone, piete sau proiecte.”

Potrivit lui Calin Rangu, un prim client al firmei sale exista deja. Este vorba de Aval Bank din Ucraina, unde va implementa o structura de business process. Pe plan local, el mai are cateva oportunitati de proiecte, care se vor derula, de asemenea, in zona financiar bancara.

“Ma voi concentra pe acest segment deoarece in acest domeniu am experienta in domeniu si cunostinte in piata. Voi incerca sa vin cu lucruri pe care altii nu le-au vazut pana in acest moment, sa aduc o completare la ceea ce are piata in prezent, care, de altfel, s-a dezvoltat foarte mult, dar intr-un mod atipitic”, spune el.

Urmatoarele luni vor fi grele pentru business-ul pe care l-a inceput, dupa cum spune acesta. “Tinta mea este sa am, la finalul anului, afaceri de un milion euro si un profit de 100 – 200.000 euro. Insa acest target depinde de parteneri, de clienti.”
Rangu ia in calcul si posibilitatea ca afacerea sa dea gres. In aceasta situatie, el spune ca se va orienta catre alte companii.

“Insa daca afacerea merge, peste 5 ani sper sa ajunga la un nivel la care as putea sa o vand. Intotdeauna, daca activitatile merg bine, se ajunge la o problema de crestere, care se rezolva printr-o recapitalizare, cel mai probabil.”

Echipa companiei fostului sef al IIRUC este in curs de formare. In prezent, de business-ul lansat se ocupa Rangu si nca o persoana. “Acum caut proiecte noi, in functie de acestea voi cauta noi angajati”, a precizat el.

Experienta IIRUC

“Din experienta avuta la IIRUC Service am invatat ca oamenii pot fi schimbati si ca lucrurile pot fi facute mult mai rapid. Totodata, am realizat ca trebuie sa numesti in anumite pozitii oamenii care trebuie si ca e nevoie sa eviti, pe cat posibil, compromisurile. Insa nu am nici un regret. Poate, daca nu ar fi venit criza, as fi putut sa fac mai multe in cadrul companiei”, a aratat Calin Rangu.

Din martie 2008, Calin Rangu a detinut functiile de CEE Business Development Vice-president Raiffeisen Informatik Vienna si CEO IIRUC Service Romania. A mai detinut diverse functii in management in cadrul Raiffeisen Bank in perioada 2001-2007. Calin Rangu detine aproape 20 de ani de experienta in domeniile management, IT&C, telecomunicatii si bancar-financiar.

Colaborarea sa cu grupul Raiffeisen a inceput inca din anul 2001. Timp de aproape sapte ani, Calin Rangu a coordonat intregul departament de IT&C al bancii Raiffeisen, avand in subordine doua directorate si doua departamente independente cu peste 220 de specialisti, dar si bugete de investitii de zeci de milioane de euro. El si echipa sa au realizat programul de integrare si modernizare a sistemului IT al Bancii Agricole, preluata de Raiffeisen, lucrand pentru acest proiect inca din perioada de privatizare.

Experienta lui Calin Rangu in domeniul bancar si IT&C este completata si de mandatul sau ca manager al Diviziei IT a Bancii Nationale a Romaniei, dar si de numeroase functii ocupate de-a lungul carierei in diferite institutii si comitete. El este membru fondator al CIO Council, Asociatia Directorilor IT din Romania.

Rangu desfasoara si activitati academice, fiind lector asociat al Universitatii Politehnice din Bucuresti, lector al Institutului Bancar Roman, precum si lector in cadrul programului de MBA al City University Seattle SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri