Retailerul local de electronice Flanco a lansat oferta „15 rate fixe fara costuri ascunse”, dupa ce in ultimele luni a inregistrat o usoara crestere a vanzarilor prin credit, comparativ chiar si cu aceeasi perioada a anului 2009.

“Inlesnirea accesului la credit, in special a documentatiei de credit, scaderea riscului bancar, dar si ofertele de creditare atractive reprezinta principalii factori care pot influenta pozitiv cresterea achizitiilor prin credit. In acest sens, am decis sa lansam o oferta extrem de avantajoasa pentru clienti - sistemul de creditare in 15 rate fixe, fara costuri ascunse, pentru toate produsele,” a declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco.

Potrivit Flanco, vanzarile prin credit au resimtit in ultimele 18 luni o influenta negativa puternica datorata perioadei de criza, cresterea costului creditului precum si teama clientilor de a mai aplica pentru credite reprezentand principalele motive ale acestei evolutii. Cu toate acestea, vanzarile prin credit vor fi unul dintre motoarele principale ale revenirii pietei electroIT, dorinta si apetitul clientilor de a intra astazi in posesia produselor dorite, pe fondul lipsei rezervelor de cash, determinand o crestere a aplicantilor pentru produsele de creditare dezvoltate in magazinele retailerilor.

Laptop-urile, sistemele de calcul si LCD TV-urile sunt produsele cele mai bine vandute prin sistemele de creditare, potrivit Flanco. Cumparaturile in rate sunt efectuate de clienti situati in toate palierele de varsta, preponderente fiind insa persoanele de sex feminin, cu varsta cuprinsa intre 35 si 40 de ani, cu un salariu lunar situat usor peste medie.

Costurile creditelor au fost in scadere in ultimul an, acest trend estimandu-se si pentru perioada imediat urmatoare, potrivit reprezentantilor Flanco. Totodata, acestia afirma ca transparenta costurilor este din ce in ce mai mare, normele si impunerile bancare venind in sprijinul clientilor care aplica pentru astfel de produse. Referitor la perioada de plata a creditului, aceasta s-a situat in scadere in ultimul an, media actuala, conform Flanco, fiind in jurul a 36-42 de luni.

In ceea ce priveste colaborarea cu institutiile bancare, Adrian Olteanu declara: “Parteneriatele cu Credit Europe Bank si Garanti Bank sunt importante pentru noi, segmentul de posesori de Card Avantaj sau Bonus Card putand achizitiona din magazinele Flanco orice produs intr-un numar flexibil de rate fara dobanda - pentru luna Mai a acestui an am decis sa oferim clientilor posibilitatea de a achita produsele in 15 rate, produsul de creditare fiind subventionat semnificativ de catre Flanco.”



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri