Carol Bartz, directorul executiv al Yahoo, a declarat ca afacerile bazate pe cautari online vor creste in urmatorul trimestru, scrie The Guardian.
Directorul executiv a declarat ca grupul pe care il reprezinta este interesat de preluarea unor start-up-uri in urmatorii ani, insa a refuzat sa precizeze de capitalul disponibil pentru tranzactii sau daca reteaua sociala Foursquare se afla pe lista de achizitii.

Principalul obiectiv al Yahoo este de a face site-ul mult mai personalizat, chiar daca utilizatorii nu sunt interesati de acest fapt.

In urma cu o luna, au aparut zvonuri conform carora Bartz ar purta discutii cu executivii Foursquare in legatura cu o posibila preluare, in valoare de aproximativ 80 milioane dolari. Foursquare, un site cu peste un milion de utilizatori unici, a anuntat ca va cauta un cumparator sau o finantare externa. Directorul executiv al Yahoo a spus ca banii alocati achizitiilor variaza in functie de sumele pe care le cer companiile vizate.

Bartz a mai spus ca Yahoo rivalizeaza de la egal la egal cu Google in segmentul Internetului mobil, in mare parte datorita contractelor incheiate cu operatorii si producatorii de telefoane mobile. In urma cu o saptamana, a acceptat sa extinda serviciile prezente pe telefoanele Samsung, al doilea producator de terminale mobile pe plan mondial.

Executivul a mai declarat ca in urmatorul trimestru Yahoo va castiga cota in segmentul cautarilor online, care este dominat de Google. In primul trimestru din acest an, Yahoo si-a conservat cota de piata dupa mai multe trimestre de pierderi, iar Bartz sustine ca punctul de minim a fost depasit.

Yahoo a anuntat o crestere semnificativa a profitului in primul trimestru, in pofida faptului ca a continuat sa piarda teren in fata concurentului Google.

To do list pentru Yahoo: Homepage si e-mail in romana din iulie


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri