Deocamdata este dificil de precizat cum ar putea fi afectata Euroweb Romania, filiala locala a grupului maghiar Invitel International de o posibila concretizare a tranzactiei dintre grup si Turk Telekom, companie detinuta de Oger Telecom, grupul care pana anul trecut a controlat Zapp pe piata locala, a declarat Laurentiu Stan, directorul general al Euroweb Romania.
Grupul telecom Turk Telekom a inceput negocieri exclusive cu Invitel International, a anuntat Turk Telekom.

“Turk Telekom si Invitel Holdings A/S au hotarat sa inceapa discutiile exclusive in privinta achizitiei diviziilor internationale a Invitel Holdings A/S (Invitel International), adica a AT-Invitel GmbH, Invitel International Hungary Kft si Euroweb Romania”, afirma oficialii Turk Telekom.

Invitel International este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii telecom din Europa Centrala si de Est, cu o prezenta in 16 tari, potrivit Turk Telekom. Grupul, detinut de fondul de private equity Mid Europa Partners, reuneste brandurile Invitel, Memorex si Euroweb Romania.

Euroweb Romania a fost preluata in 2005 de catre operatorul ungar Invitel, iar in 2009 compania a avut afaceri de 42 de milioane de lei (9,9 mil. euro).

“Este prematur sa spunem cum va fi influentat Euroweb de aceste negocieri desi este cel de-a patrulea proces de due diligence prin care trecem in ultimii sapte ani. Discutiile au inceput in urma cu trei luni, iar acum doua saptamani am fost si eu la Istanbul. Daca se concretizeaza tranzactia, Invitel va avea sansa unei posibilitati de a se extinde in Orientul Mijlociu. Pentru Euroweb ar inseamna o continuare a interconectarii de la nivel european si in zona Orientului Mijlociu”, a explicat pentru Wall-Street Laurentiu Stan, directorul general al Euroweb Romania.

In urma cu o luna valoarea retelei detinuta de Invitel in Europa Centrala se ridica la 250 de milioane de euro, ceea ce a determinat atat fondurile de investitii, cat si traderii sa fie interesati de aceasta, scrie agentia Reuters.

“Invitel nu este o companie suficient de mare sau destul de mica pentru a nu fi tentanta.Pe de alta parte, Mid Europa este un fond de investitii care speculeaza oportunitati de pret pentru a face un exit cat mai valoros”, explica Stan.

In 2009, afacerile Euroweb au fost de 42 de milioane de lei (9,9 mil. euro), in scadere cu 5% fata de cele 44,5 milioane de lei din 2008 (12 mil. Euro). Totodata, Euroweb a avut un profit operational (EBITDA) de 9,9 milioane de lei (2,3 mil. euro), mai mare cu 4% comparativ cu 2008.

Anul trecut, compania a terminat cu 87 de angajati fata de 2008, cand, potrivit Ministerului de Finante, Euroweb avea in jur de 100 de salariati.

Printre cei mai importanti clienti ai Euroweb se numara companii private precum Rompetrol, ZTE, Carpatair, Mercedes Benz, HP, IBM, Romstal Leasing, Cetelem, Gorenje Romania si clienti din sectorul public ca Ministerul Tineretului si Sporturilor, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”.

EuroWeb avea la finalul lui 2009 in jur de 830 de clienti pentru serviciile de voce si date, 300 de clienti doar pentru telefonie si 400-500 de clienti pentru serviciile de voce, dar pe segmentul prepay.

Invitel Holdings A/S, fostul Hungarian Telephone and Cable Corp, care opereaza sub numele de Invitel, este al doilea jucator pe piata de telefonie fixa in Ungaria, unde are mai mult de un milion de clienti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri