Producatorul american de computere Apple a anuntat ca iPad va fi disponibil in noua tari incepand de la sfarsitul acestei luni (28 mai), iar comenzile online pot fi facute chiar de saptamana viitoare, scrie Wall Street Journal.

Apple a amanat lansarea internationala a terminalului in urma cu o luna deoarece vanzarile din Statele Unite au fost mai mari decat se asteptau oficialii companiei. iPad a fost introdus pe piata in luna aprilie si de atunci s-au vandut peste un milion de unitati.

Primele tari din afara Statelor Unite unde iPad va fi disponibil sunt Australia, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Spania, Elvetia si Marea Britanie. A doua serie de tari unde iPad va intra pe piata sunt Austria, Belgia, Hong Kong, Irlanda, Luxemburg, Mexic, Olanda, Noua Zeelanda si Singapore.

Dupa ce vanzarile iPad au depasit estimarile interne ale companiei, compania de cercetare Yankee Group crede ca iPad va stabili un nou record de vanzari.

Potrivit analistului Carl Howe de la Yankee Group, daca Apple va mentine actuala rata de vanzare pentru iPad , pana la finalul lunii mai ar putea vinde 1,5 milioane unitati si ar putea inregistra venituri de un miliard de dolari, la un pret mediu de 645 dolari.

"Computerul tableta iPad ar putea deveni produsul electronic care a atins cel mai repede cota de un miliard de dolari din vanzari, trecand doar 80 de zile pentru a atinge aceasta cota", a declarat Howe citat de Channel Web.

Totusi vanzarile masive de iPad-uri ar putea sa nu influenteze semnificativ rezultatele financiare ale Apple dat fiind pretul destul de mic al terminalului, mai spun analistii. Prin pretul redus Apple urmareste sa absoarba cota de piata in noua categorie de instrumente.

Pana in prezent utilizatorii de iPad au descarcat peste 12 milioane de aplicatii si peste 1,5 milioane de carti electronice. Terminalul poate folosi peste 200.000 de aplicatii disponibile pe App Store.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri