RCS&RDS, principalul operator pe piata de televiziune locala, a pierdut tot mai multi clienti pe segmentul de televiziune din Ungaria in fata rivalilor de la Deutsche Telekom, grupul german care concureaza cu RCS&RDS si in Romania prin Romtelecom, arata datele de la finalul lui martie publicate de National Communications Authority (NCA), arbitrul telecom pe piata maghiara.
La finalul lui martie, RCS&RDS (Digi) avea pe piata de televiziune din Ungaria aproximativ 576.025 de clienti (23%), fata de T-Home (compania detinuta de grupul german Deutsche Telekom) care inregistra 586.350 de clienti si o cota de 23,4%.

Astfel, in acest trimestru, T-Home a trecut in fata Digi, ajungand al doilea jucator pe piata de televiziune din Unagria.

Liderul pe acest segment este UPC, companie care la finalul lui martie avea 783.737 de abonati si o cota de 31,2% dintr-un total de 2.509.485 de abonati.

Datele in legatura cu numarul de abonati sunt furnizate de 14 dintre cei mai mari operatori de televiziune care acopera 80-85% din piata totala estimata de National Communications Authority la 2.974.000 de abonati.

Deutsche Telekom a devenit un competitor tot mai agresiv pe piata ungara in ultimele trei luni, crescand de la 535.163 de clienti pe televiziune in decembrie anul trecut la 586.350 de utilizatori in primul trimestru din 2010.

Numarul de clienti de televiziune in Ungaria la 31 martie 2010



De altfel, competitia dintre RCS&RDS este foarte mare si in Romania, operatorul telecomunicatii german detinand 30% din actiunile OTE, grupul grec care controleaza Romtelecom si Cosmote.

In ultimii ani, Romtelecom incearca sa castige tot mai multi clienti pe segmentele de televiziune si internet, targetul Deutsche Telekom fiind ca operatorul sa ajunga principalul furnizor de divertisment din Romania pana la finalul lui 2012.

RCS&RDS este principalul operator de televiziune si internet pe piata locala, insa duce o lupta stransa cu ceilalti operatori, in special cu Romtelecom (controlat de OTE si indirect de Deutsche Telekom, grupul german detinand 30% din OTE) si UPC.

Compania controlata de omul de afaceri oradean Zoltan Teszari s-a dezvoltat in ultimii ani si in Ungaria, Spania, Cehia, Croatia, Slovacia si Serbia.

Numarul de clienti de televiziune in Ungaria la 31 decembrie 2009:







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri