Microsoft, cel mai mare producator software la nivel mondial, vrea sa isi reorganizeze divizia ce produce jocuri si telefoane mobile, pentru a dinamiza vanzarile de terminale pentru consumatori, au declarat persoane apropiate situatiei citate de cotidianul american The Wall Street Journal.
In timp ce Microsoft se bucura de succes pe piata de softuri dedicate companiilor, producatorul software nu a reusit sa atraga consumatori cu noile terminale si servicii.

Pentru a inlatura aceste probleme, gigantul american vrea sa restructureze divizia de divertisment si terminale condusa de Robert J. Bach, care a supervizat dezvoltarea Xbox 360, a playerului de muzica Zune si a softului Windows Mobile.

Divizia de divertisment a Microsoft a vandut milioane de console Xbox si jocuri video si detine unul dintre cele mai populare servicii online cuplat cu platforma de joc, ce concureaza cu produse similar ale Sony si Nintendo.

Compania vrea sa vanda un instrument pentru Xbox, numit Project Natal, care permite utilizatorilor sa se joace prin folosirea miscarilor.

Pe de alta parte, compania va lansa in acest an un nou sistem de operare pentru smartphone-uri si recent a inceput sa comercializeze telefoanele Kin pentru consumatorii tineri.

Dupa ce Apple a lansat tableta iPad, Microsoft a renuntat la dezvoltarea propriei tablete, un proiect condus de J. Allard, directorul tehnic al companiei cunoscut pentru dezvoltarea Xbox si Zune.

In segmentul telefoanelor mobile, producatorul de software a pierdut cota de piata in fata unor concurenti ca iPhone de la Apple si Android de la Google.

In primul trimestru, vanzarile de telefoane ce folosesc sistemul de operare Windows Mobile au ajuns la o cota de piata de 6,8% fata de 10,2% cat era cu un an in urma.

Sistemul de operare Android detine o cota de 9,6% (fata de 1,6% in urma cu un an), iar iPhone detine 15,4% (fata de 10,5%), anunta compania de cercetare Gartner.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri