Panasonic Romania, filiala locala a producatorului japonez de electronice, si-a propus ca in acest an sa detina o cota de 15% din piata camerelor foto digitale.
Reprezentantii companiei au declarat ca 2010 este un an greu, in care ar putea fi inregistrata o stagnare a pietei. “Dupa ce in primul trimestru piata camerelor foto digitale a scazut cu 21%, ne asteptam la o stagnare a vanzarilor pe acest segment”, a declarat Bogdan Gheorghiu, marketing manager in cadrul Panasonic Romania.

Oficialul Panasonic a declarat ca la nivel de piata s-a resimtit o schimbare in comportamentul consumatorilor prin faptul ca acestia au renuntat la achizitii, iar vanzarile de modele DSLR (digital single-lens reflex) au crescut.

De exemplu, in primul trimestru piata a scazut cu 21% ca unitati vandute, dar valoric a crescut cu 1%, ceea ce inseamna ca s-au vandut bine DSLR-urile, a explicat Bogdan Gheorghiu. El estimeaza ca aparatele foto DSLR vor reprezenta 5% din piata totala de aparate foto digitale.

“Pana acum am remarcat faptul ca cel mai bine s-au vandut camerele din gama ieftina si cele scumpe (DSLR) si cred ca acest model de camere vor creste cu 5-10%”, a mai spus Gheorghiu.

Daca pentru camerele foto Panasonic Romania si-a stabilit o cota de piata de 15%, pentru segmentul camerelor video reprezentantii companiei se asteapta la o cota de piata de peste 25%. Bogdan Gheorghiu a mai declarat ca segmentul de foto-video este urmatorul dupa cel de televizoare ca pondere in cifra de afaceri a companiei.

Legat de celelalte operatiuni ale companiei, reprezentantii grupului japonez iti mentin obiectivul propus de vanzare a 1.000 de televizoare 3D in acest an, ceea ce inseamna o cota de piata de peste 30% avand in vedere estimarea de 3.000 de unitati vandute in intreaga piata pentru acest an.

Desi piata de electronice a scazut cu 37% in 2009 si ar putea inregistra o evolutie asemanatoare si in acest an, Panasonic vrea sa isi mentina pozitia de lider in segmentul televizoarelor cu plasma si sa ramana in top in segmentul LCD.

Panasonic a lansat in Romania cele mai noi modele de camere foto din gama Lumix si si-a extins gama de camere video cu inregistrare high-definition (HD). Pretul unei camere foto porneste de la 1.499 lei si poate ajunge pana la 3.599 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri