Intel, cel mai mare producator de cipuri, vrea sa lanseze o versiune a procesorului Atom pentru computerele tableta si a prezentat cel mai subtire netbook din lume, scrie presa internationala.
Compania a anuntat ca va incepe sa furnizeze cipurile care folosesc jumatate din puterea altor modele de la inceputul lui 2011. Noua versiune Atom, cel mai popular procesor din majoritatea notebook-urilor si netbook-urilor, se va numi Oak Trail si prin acest model Intel vrea sa muste o felie din castigurile producatorilor de cipuri pentru telefoane mobile.

iPad, care a fost lansat in aprilie de Apple, a atras atentia asupra computerelor tableta cu ecran tactil, o categorie care detine aproape 2% din vanzarile totale de computere. iPad si alte produse similare anuntate de Hewlett-Packard si Dell vor folosi cipuri folosite indeosebi in telefoanele mobile.

“Suntem foarte incantati de segmentul tabletelor. O vedem ca o oportunitate pentru Intel de a-si extinde operatiunile”, a declarat Matthew Parker, general manager pentru divizia Atom, citat de BusinessWeek.

Oak Tree va suporta mai multe sisteme de operare precum Windows 7, Meego si Android.

De asemenea, Intel a lansat “Canoe Lake”, un netbook cu o grosime de 14 milimetri, fiind cel mai subtire computer portabil din lume.

Canoe Lake si Oak Trail fac parte din noua strategie Intel numita “Atom Everywhere”, a declarat Anil Naudauri, director de marketing pentru divizia de tablet si netbook-uri din cadrul Intel, citat de PC World.

Intel a lansat Canoe Lake in forma de prototip si va fi vandut doar companiilor partenere. Netbook-ul va incorpora cipul Pine Trail Atom folosit si in alte laptopuri precum MacBook Air si Dell Adamo.

Nanduri a declarat ca inca exista o cerere pentru terminalele mobile foarte subtiri precum netbook-urile. “In mod cert exista o piata pentru acestea. Am discutat deja cu partenerii nostri despre tehnologie si ne asteptam sa vedem un moment pozitiv pentru aceste laptopuri”, a mai spus oficialul Intel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri