Companii de telefonie mobila ca Vodafone si Telefonica au pierdut procesul la instanta suprema de judecata din Uniunea Europeana privind legislatia care forteaza companiile sa reduca taxarea apelurilor telefonice internationale.
Autoritatile europene au dreptul de a impune limite pentru preturile percepute de operatorii de telefonie mobila la apelurile de tip roaming pentru o functionare omogena in piata, a anuntat Curtea Europeana de Justitie din Luxemburg.

Legislatia a fost proportionata chiar daca ar putea avea consecinte negative pentru anumiti operatori telecom deoarece a fost demarata pentru a proteja consumatorii si limitata pe o perioada de timp fixa.

Companii ca T-Mobile si Orange au contestat legea europeana care acopera ratele apelurilor pe care consumatorii le fac in afara tarii. Legea adoptata in iunie 2007 reduce veniturile anuale provenite din taxele de roaming, care acumuleaza 10,2 miliarde dolari in 2006, potrivit Uniunii Europene

Legile Uniunii Europene au stabilit un pret de 49 eurocenti pe minut pentru apelurile inafara tarii si 24 eurocenti pentru primirea apelurilor. Taxele au scazut de atunci, iar o legislatie suplimentara a fost adoptata in urma cu un an pentru mesajele text si transferul de date.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri