Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, ar putea lansa un computer tableta pana la sfarsitul anului care va functiona cu sistemul de operare Meego, anunta publicatia taiwaneza DigiTimes.
Potrivit publicatiei Digitimes, noua tableta va fi un model cu o diagonala cuprinsa intre 7 si 9 inci si va fi produs de Foxconn prin subsidiara FIH, iar peste 100 de propuneri ale inginerilor au fost deja dezvoltate.

Un aspect interesant al stirii aparute in Digitimes il reprezinta faptul ca Nokia va folosi sistemul de operare Meego in noul terminal cu microprocesoare ARM. Meego a fost creat in urma unui parteneriat intre Intel si Nokia, ambele companii unindu-si platformele mobile Maemo si Moblin.

Intel a anuntat ca Meego ar putea fi un proiect open source si va fi compatibil cu alte platforme hardware, insa ar putea interveni probleme pentru producatorul de semiconductori dupa ce partenerul sau a ales sa adopte solutii diferite de procesoarele x86 pentru primul proiect major.

Nokia vrea sa prinda din urma Apple, care a vandut mai mult de doua milioane de iPad-uri de la lansare.

De asemenea, Nokia a incercat anterior sa patrunda in piata netbook-urilor prin lansarea Nokia Booklet 3G, insa compania nu s-a bucurat de succes din cauza pretului ridicat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri